Флойд Джой Мейуедър-младши е роден на 24 февруари 1977 г.

...
Флойд Джой Мейуедър-младши е роден на 24 февруари 1977 г.
Коментари Харесай

Флойд Мейуедър - милиони долари и страхотен лукс

Флойд Джой Мейуедър-младши е роден на 24 февруари 1977 година Той е от Мичиган, наследник на герой и племенник на двама професионални боксьори. Именно този спорт омагьосва и него и той като един от дребното може да се гордее с кариера, която не е белязана от нито една загуба.

Флойд има невероятния резултат от 50:0. Известен е и със зрелищния си метод на живот, който показва в своя Instagram, където го следват съвсем 30 милиона почитатели.

Животът на Флойд Мейуедър е цялостен с разкош, скъпи облекла, спортни коли и частни самолети. Не постоянно обаче е било по този начин и той съумява да реализира триумфите си, започвайки безусловно от нулата. Какво предшества триумфа му?

Флойд Мейуедър не е израснал в идеални условия. Майка му е била пристрастена към опиатите и самият той като дете доста добре е знаел какво значи беднотия. Добър образец за него не е бил даже и татко му, който е лежал в пандиза за трафик на опиати. Затова младият Флойд прекарва по-голямата част от детските години при баба си.

Дори не съумява да приключи гимназия и насочва цялото си внимание към спорта. Първите си боксови ръкавици получава на седемгодишна възраст. Именно боксът се трансформира в неговото леговище от всички проблеми, съпътстващи детството му.

Флойд Мейуедър реализира първия си огромен боксов триумф, когато е на 16 години. Той печели тогавашното национално състезание „ Golden Gloves “. Той е един от дребното боксьори, които могат да се похвалят с непокътнатото си лице, поради което получава прякора „ Хубавото момче “. Повечето му сътрудници имат счупени носове, изчезнали зъби или други белези от ударите.

Лицето на Флойд е същинско доказателство за това, че той не губи и в действителност може да се опълчи на ударите. Още като млад има достойнството да взе участие в олимпийските игри. Желанието му за продобиване на златото обаче е спряно от загуба на полуфиналния мач. Въпреки това Флойд приключва аматьорската си кариера с необикновен резултат. Според някои източници резултатът му е 84:6, съгласно други 84:8 или 84:9. Независимо от това кои данни са правилни, това са в действителност спиращи дъха резултати.

След като се причислява към експертите, Флойд Мейуедър става прочут като боксьор, който не губи. Той стартира кариерата си под управлението на чичо Роджър, който е сменен на треньорски стол от бащата на Флойд след излизането му от пандиза. Противниците, срещнали Мейуедър на кръга през втората половина на 90-те години, имат орис под формата на нокаут или механически нокаут.

Флойд Мейуедър печели първата си купа в категория „ перо “ през 1998 година След това следва лавина от победи и триумфални моменти. Флойд Мейуедър отстрани 24 съперника в международни мачове. Освен това той е печели няколко награди за най-хубав войник ​​на ESPY.

Един от най-големите противници в кариерата на Флойд е най-хубавият филипински боксьор Мани Пакиао. Той е прочут като първият първенец в историята на бокса, който съумява да завоюва трофеи в осем теглови категории. Мачът сред Мейуедър и Пакиао е голямо събитие, което се привежда на 2 май 2015 година в Лас Вегас. Това е най-гледаният PPV (pay per view) формат в историята, гледан от повече от 4,6 милиона фенове.

Боксьорите си разменят общо съвсем 900 удара и мачът продължава цели 12 изтощителни рунда. Както знаете, точно Флойд печели мача. Сумата, която той получава по сметката си след този мач, в никакъв случай не е била публично доказана. Изчислено е обаче, че може би става въпрос за невероятните 180 милиона $. Въпреки огромните упования и маркетинг, именитият мач беше подложен на критика поради по-слабото си спортно равнище. По-късно Мани Пакиао призна, че по време на мача е бил с ранено рамо.

Така и в никакъв случай не се състоя мач-реванш с Мани Пакиао, най-малко до времето на написването на тази публикация. Няколко пъти се спекулираше за подобен конфликт, само че самият Мейуедър съобщи, че повече в живота си няма да се изправи против именития филипинец. Междувременно той съумява да постави завършек на професионалната си кариера.

Мейуедър се завърна на кръга от спортна „ пенсия “ поради мач с ММА легендата Конър Макгрегър. Това още веднъж беше извънредно коментирана среща, която се разигра в 10 рунда. По време на мача ирландският войник ​​най-накрая се поддаде на мощен удар от боксовия първенец и мачът приключи с механически нокаут. Конър Макгрегър в последна сметка става 50-ият скалп на неудържимия Флойд Мейуедър (50:0).

Професионалната боксова кариера на „ Хубавото момче “ е придружена от милиони долари, екстравагантен жанр и страховит разкош. Той е прочут с това, че глези децата си със скъпи дарове и трансформира парцела си в сбирка от диамантени часовници и бижута.

Също по този начин харчи хиляди долари годишно за долни дрехи. Известно е, че го употребява единствено един път и по-късно го изхвърля. Флойд Мейуедър също по този начин обича да показва показния си метод на живот в Instagram. Според източници от обкръжението му обаче той е податлив да поддържа благотворителни мероприятия без особена гласност.

Например, Флойд предложи да заплати погребението на починалия афроамериканец Джордж Флойд, който умря след несъответстваща полицейска интервенция. През 2021 година Мейуедър още веднъж ще прекъсне спортната си пенсия и ще се качи на кръга, където ще се срещне с ютюбъра Логан Паул.

Ако се интересувате от живота на Флойд Мейуедър и желаете да научите повече за него, не пропускайте да гледате нашето видео. Освен забавни обстоятелства, ще ви разкажем и по какъв начин именитият боксьор се е подготвял за мачове си и какво не би трябвало да липсва в менюто му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР