Флодерус е обвинен и в разпространение на корупция по земята

...
Флодерус е обвинен и в разпространение на корупция по земята
Коментари Харесай

Смъртна присъда грози шведски гражданин в Иран

Флодерус е упрекнат и в " разпространяване на корупция по земята " - необятно дефинирано закононарушение в иранското право, което включва разнообразни действия с духовен или политически темперамент и се санкционира със гибел.

Шведският жител, който работи в Дипломатическата работа на Европейския съюз, беше арестуван през април 2022 година, до момента в който беше на отмора в Иран.

В известие на осведомителната организация на иранското правораздаване Мизан от неделя се споделя, че Флодерус е упрекнат за " разпространяване на корупция по земята, широкомащабна активност против националната сигурност (и) обстойно разследващо съдействие с ционисткия режим ", т.е. с Израел.

Говорител на министерството на външните работи на Швеция съобщи, че " Йохан Флодерус беше арестуван случайно, а всяко обвиняване (срещу него) е погрешно ".

Правозащитни групи и западни държавни управления упрекват Иран, че се пробва да получи политически отстъпки от други страни посредством арести с евентуално фабрикувани обвинявания, свързани със сигурността. Техеран отхвърля, че арестува хора по политически аргументи.

Отношенията сред Швеция и Иран са обтегнати от 2019 година, когато Швеция задържа някогашен ирански почитан чиновник за присъединяване в всеобщи изтезания и изтезания на политически пандизчии през 80-те години на предишния век.

В обвиняването на иранското правораздаване се твърди, че Флодерус е работил посредством планове на американски и европейски институции, с цел да събира разследващи данни за Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР