Флашмоб срещу полицейските репресии се проведе в БлагоевградФлашмоб срещу полицейските

...
Флашмоб срещу полицейските репресии се проведе в БлагоевградФлашмоб срещу полицейските
Коментари Харесай

Флашмоб срещу полицейските репресии се проведе в Благоевград

Флашмоб против полицейските репресии се организира в Благоевград
Флашмоб против полицейските репресии се организира довечера пред постройката на Областната дирекция на полицията в Благоевград, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Двадесетина участници в четирите митинга против високите цени на горивата, прераснали след това против общественото ликвидиране на България, пресичаха на пешеходната пътека в символ на митинг против връчването на част от тях на актове и протоколи.

„ Събитието е проведено в отговор на полицейските репресии против нас, изразяващи се в съставянето на актове и предупредителни протоколи от полицията за това, че показваме конституционното си право да протестираме ”, сподели уредникът Стефан Делиов. Той добави, че не са съгласни с това и за това провеждат събитието като флашмоб.

„ Този напън с протоколи и актове и привиквания в полицията не е верен в една демократична страна. Притеснително в първите протоколи, които полицията връчи е, че са по член 9, което значи, че получилите ги са уредници, което не е истина. Освен това протоколите са безсрочни, което значи, че след 5-10 години, в случай че някой от нас отиде на митинг и на него стане нещо, ще носим отговорност. Това значи, че ние до живот няма да можем да протестираме, по тази причина довечера получилите актове и протоколи ги няма ”, добави Делиов. Според него в Благоевград има формиран един акт, и 19 протокола в двете районни ръководства на полицията.

„ Тези, които би трябвало да пазят нарушителите пазят мирните жители, които стачкуват ”, сподели Калоян Ханджийски, участник в митингите, само че като жител, а не като водач на ДСБ, какъвто в реалност е.

Протестът бе проведен в обществените мрежи, стартира малко преди 19 часа. След десетина минути на митинг, участниците се разотидоха спокойно. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР