Флашмоб с пародия на разсъблечени хора, вувузели, плакати, викове Оставка

...
Флашмоб с пародия на разсъблечени хора, вувузели, плакати, викове Оставка
Коментари Харесай

Протестът пред ОД МВР - Пловдив - за мишките и хората! ОБЗОР

Флашмоб с подигравка на разсъблечени хора, вувузели, плакати, крясъци „ Оставка ” и предприемачи, които възстават против полицейските репресии. И нито един служител на реда! Така изглеждаше митингът, проведен през днешния ден от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на ресторантьорите пред дирекцията на полицията в Пловдив на ул. „ Княз Богориди ”. Повод за недоволството на ресторантьорите стана акция на Министерство на вътрешните работи в нощен клуб „ Bushido ” от ранните часове на 6 май. Униформени влязоха в заведението и до 6 сутринта ревизираха клиентите за опиати. Близо 400 души бяха събличани от чиновниците на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат. Резултатът от интервенцията досъдебни производства за 1 цигара марихуана и пакетче с 0,4 града бял прахуляк.



Протестиращите желаеха оставката на шефа на Областната дирекция на полицията Васил Костадинов. Те са безапелационни, че макар оправданията му, че не е разпореждал обиски, той носи отговорност за акцията и би трябвало неотложно да бъде уволнен дисциплинарно. Плакатите с надписи " Костадинов клекни ", " Назначените от Пламен Узунов- ВЪН ",  " УЗУНОВ - ЦАРСКИ ШИВАЧ ", " ОСТАВКА ВЕДНАГА ", " НЕ съдебномедицинска експертиза ПРЕСТЪПНИЦИ ", " РАДЕВ, БЪДИ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НЕ САМО НА КОПРИНКОВ И УЗУНОВ ", ясно демонстрираха, че протестиращите са наясно с генезиса на срамната интервенция. Шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов дружно с няколко индивида от протестиращите  се пробваха да влязат в постройката на дирекцията на Министерство на вътрешните работи, с цел да се срещнат с Костадинов, само че не бяха позволени. Директорът имал значима среща и не можел да  изслуша жителите, от чиито налози в действителност получава заплатата си, написа

Всъщност парадоксалното е, че макар че митингът бе разгласен публично и позволен от Община Пловдив, пред постройката на

регионалната дирекция нямаше нито един еднообразен служител на реда. Нямаше и цивилни. Всъщност в границите на митинга, който продължи към 2 часа, от регионалната дирекция не излезе нито един човек. Разбира се, зад дирекцията бе видян един от бусовете на Специализираните полицейски сили, което значи, че спецотрядът е бил вътре в постройката, само че по една или друга причина, не са излезли пред входа на дирекцията. Каква е повода можем единствено да гадаем. Според Закона за митингите и събранията, откакто митингът е позволен, полицията би трябвало да обезпечи защита, само че такава в действителност нямаше. Не е ясно дали това още веднъж е било по заповед на шефа на полицията или служителите на реда се срамят от случилото се. " Скриха се като мишоци ", разясниха присъстващите.



„ Директорът явно нито желае да се извини, нито да подаде оставка. Това значи, че след понеделник митингите ще продължат и то в народен мащаб ”, предупреди Алибегов. От браншовите организации обаче споделят, че откакто никой от Пловдив не поема отговорност, те ще упорстват за оставките на министъра на вътрешните работи и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, които в действителност също са пловдивчани.

 Пред митинга излязоха също един от притежателите на комплекс „ 7  POINTS ”  Деян Найденов и шефът на охранителната компания Трафик СОТ Иван Петлешков, които също показаха своето отвращение от беззаконията.  

„ Тук съм, тъй като съм афектиран и обиден от обвиняванията, които получихме от шефа на дирекцията на полицията Костадинов по време на брифинга. Лично аз съм взел ограничения охранителната компания да не позволява лица разпространители на опиати в охраняемите обекти и това ви го подсигурявам ”, съобщи Петлешков. „ В  заведенията, които охраняваме не се позволяват наркодилъри, не позволяваме и лица от престъпния контингент. При нас няма опиати, няма побоища. От години осигуряваме успокоение за нашите клиенти. Акцията за инспекция на това заведение не е за опиати. Моите подозрения съм ги споделил на способените органи ”, добави Иван Петлешков, визирайки прокуратурата и инспекцията, която прави държавното обвиняване по проблема.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР