Флашмоб с пародия на разсъблечени хора, вувузели, плакати, викове Оставка

...
Флашмоб с пародия на разсъблечени хора, вувузели, плакати, викове Оставка
Коментари Харесай

Протестът пред ОД МВР - Пловдив - за мишките и хората! ОБЗОР

Флашмоб с подигравка на разсъблечени хора, вувузели, плакати, крясъци „ Оставка ” и предприемачи, които възстават против полицейските репресии. И нито един служител на реда! Така изглеждаше митингът, проведен през днешния ден от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на ресторантьорите пред дирекцията на полицията в Пловдив на ул. „ Княз Богориди ”. Повод за недоволството на ресторантьорите стана акция на Министерство на вътрешните работи в нощен клуб „ Bushido ” от ранните часове на 6 май. Униформени влязоха в заведението и до 6 сутринта ревизираха клиентите за опиати. Близо 400 души бяха събличани от чиновниците на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат. Резултатът от интервенцията досъдебни производства за 1 цигара марихуана и пакетче с 0,4 града бял прахуляк.
Прочетете още
Протестиращите желаеха оставката на шефа на Областната дирекция на полицията Васил Костадинов. Те са безапелационни, че макар оправданията му, че не е разпореждал обиски, той носи отговорност за акцията и би трябвало неотложно да бъде уволнен дисциплинарно. Плакатите с надписи " Костадинов клекни ", " Назначените от Пламен Узунов- ВЪН ",  " УЗУНОВ - ЦАРСКИ ШИВАЧ ", " ОСТАВКА ВЕДНАГА ", " НЕ съдебномедицинска експертиза ПРЕСТЪПНИЦИ ", " РАДЕВ, БЪДИ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НЕ САМО НА КОПРИНКОВ И УЗУНОВ ",  ясно демонстрираха, че протестиращите са наясно с генезиса на срамната интервенция. Шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов дружно с няколко индивида от протестиращите  се пробваха да влязат в постройката на дирекцията на Министерство на вътрешните работи, с цел да се срещнат с Костадинов, само че не бяха позволени. Директорът имал значима среща и не можел да  изслуша жителите, от чиито налози в действителност получава заплатата си.

Всъщност парадоксалното е, че макар че митингът бе разгласен публично и позволен от Община Пловдив, пред постройката на регионалната дирекция нямаше нито един еднообразен служител на реда. Нямаше и цивилни. Всъщност в границите на митинга, който продължи към 2 часа, от регионалната дирекция не излезе нито един човек.  Разбира се, зад дирекцията бе видян един от бусовете на Специализираните полицейски сили, което значи, че спецотрядът е бил вътре в постройката, само че по една или друга причина, не са излезли пред входа на дирекцията. Каква е повода можем единствено да гадаем. Според Закона за митингите и събранията, откакто митингът е позволен, полицията би трябвало да обезпечи защита, само че такава в действителност нямаше. Не е ясно дали това още веднъж е било по заповед на шефа на полицията или служителите на реда се срамят от случилото се. " Скриха се като мишоци ", разясниха присъстващите. 

„ Директорът явно нито желае да се извини, нито да подаде оставка. Това значи, че след понеделник митингите ще продължат и то в народен мащаб ”,  предупреди Алибегов. От браншовите организации обаче споделят, че откакто никой от Пловдив не поема отговорност, те ще упорстват за оставките на министъра на вътрешните работи и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, които в действителност също са пловдивчани.

Пред митинга излязоха също един от притежателите на комплекс „ 7  POINTS ”  Деян Найденов и шефът на охранителната компания Трафик СОТ Иван Петлешков , които също показаха своето отвращение от беззаконията.  

„ Тук съм, тъй като съм афектиран и обиден от обвиняванията, които получихме от шефа на дирекцията на полицията Костадинов по време на брифинга. Лично аз съм взел ограничения охранителната компания да не позволява лица разпространители на опиати в охраняемите обекти и това ви го подсигурявам ”, съобщи Петлешков. „ В  заведенията, които охраняваме не се позволяват наркодилъри, не позволяваме и лица от престъпния контингент. При нас няма опиати, няма побоища. От години осигуряваме успокоение за нашите клиенти. Акцията за инспекция на това заведение не е за опиати. Моите подозрения съм ги споделил на способените органи ”, добави Иван Петлешков, визирайки прокуратурата и инспекцията, която прави държавното обвиняване по проблема.



Собственикът на Трафик СОТ акцентира, че персонално е подавал сигнали на полицията като жители за разпространяване на опиати и е нямало никаква реакция. Става въпрос за наркоразпространение в двор на едно от учебните заведения в града преди време.

„ Тогавашният началник на полицията, който в този момент е шеф на основна дирекция на полицията, отхвърли да ме одобри. Наложи се да алармирам медиите. Имаше и митинг на родителите. В това разпространяване на опиати взе участие полицията, не споделям управлението, само че служители на реда вземат участие и това е реалност. Търсете източника на закононарушения другаде ”, сподели още Иван Петлешков.

„ Нашите претенции са повече това нещо да не се повтаря. Ние сме За инспекциите, само че това оскърбление и да не ни оставят да работим си е жив рекет, което не може да се търпи повече. Искаме да се прекрати този метод на осъществяване на инспекции. Има разновидности престъпна полиция по какъв начин да търсят разпространители на опиати, а не да влизат и да събличат съвсем цялото заведени, да претърсват всички и да държат хората до сутринта, без право да напущат заведението. В разследване на случилото клиентите ни са обезпокоени, питат дали изобщо ще отваряме, дали няма да има още такива инспекции . Нормално е да са уплашени ”, разяснява притежателят на Бушидо Деян Найденов.



Той добави, че Асоциацията на заведенията желае оставки, а той, като притежател на нощния бар желае това повече да не се повтаря. „ Нека има съответни инспекции за опиати, а не такива показни за демонстриране на мощ, с влизане на хора с качулки и автомати. Какво търсят автомати в такива инспекции, при изискване, че вътре са младежи. Ако имат информация за крими контингент, там ли ще ги арестуват и ще стрелят по хората ли? ”, пита Найденов.

Неговите упования са да се разбере кой е гарант на инспекцията на Гергьовден. Убеден е, че тя не е по решение на регионалната дирекция. „ Спусната е от горната страна ”, съобщи притежателят на Бушидо.

Преподавателят по национална сигуронст Алексей Петров също бе измежду протестиращите пред постройката на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, както и разгласи ден по-рано. Бизнесменът прикани началника на Министерство на вътрешните работи в града Васил Костадинов да се извини за така наречен „ гол обиск “ и изясни за какво е на митинга.

„ Причината да съм на митинга е единствено една: като човек, който познава методите на работа и един от най-големите последователи на битката с опиатите. Оставам с разбирането за тази акция, че тя е ориентирана към бизнеса на тези хора. Смятам, че се употребява държавната машина за елиминиране на съперник или неуместния. Тревожното, бих споделил жалкото е, че се употребява полицията, която репресира младежи, с цел да се реализиран поръчкови цели да съсипем бизнеса на някого “ , съобщи за TrafficNews Алексей Петров и акцентира, че акцията не е проведена от пловската полиция, само че има пловдивски произход. 

Днес, седми ден след позорната акция, в Министерство на вътрешните работи и в Областната дирекция на полицията в Пловдив царува гробно безмълвие по тематиката. министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се разграничи от акцията, заявявайки, че нито е разрешавал, нито му е докладвано след това. Директорът на полицията Васил Костадинов също избяга от отговорност, като съобщи на брифинг, че това е субективно решение на водещия интервенцията. Всъщност интервенцията е на Криминална полиция, само че по време на брифинга, там нямаше нито един представител на въпросния бранш. 

Очакваме в Министерство на вътрешните работи да работят мъже на достойнството. Очевидно сме в надълбоко подвеждане!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР