Флашмоб под мотото Да им пречупим чадъра!“ се проведе по

...
Флашмоб под мотото Да им пречупим чадъра!“ се проведе по
Коментари Харесай

Управляващите да се заемат час по-скоро със съдебната реформа

Флашмоб под мотото „ Да им пречупим чадъра! “ се организира по обяд пред Съдебната палата. Проявата бе проведена от придвижване „ Ние идваме “.

Пред стълбите на Съдебната палата бяха разпръснати остарели чадъри и риба цаца, а концепцията е да се даде знак, че „ няма да бъде разрешено под счупения чадър на Гешев да скрият назад Цацаров “.

„ Този принцип на корумпираната страна и на овладяната страна от корупция би трябвало да изчезне. Това е концепцията на нещото, което вършим през днешния ден. И това не може да бъде… Цацаров беше основен прокурор… в този момент ситуацията е същото, нищо не се е трансформирало. От началник на КПКОНПИ, там каквото можа направи. Вчера за жалост чуването му беше симптом на жалка аматьорщина. Това би трябвало да продължи, Цацаров няма място в прокуратурата, с изключение на като обвинен “, изясни един от водачите на придвижване " Ние идваме! " юрист Николай Хаджигенов.

Той призова държавното управление и Народното събрание да се заемат час по-скоро със правосъдната промяна, с цел да не се задълбочават проблемите в обществото.

" Всичко зависи от правосъдната промяна. Има правосъдна промяна – държавното управление живее, няма правосъдна промяна – а то няма, държавното управление умира. Това е ясно, това важи и за Народното събрание, за жалост, тъй като по този начин и не схванаха, че Народното събрание е значим, а не държавното управление “, сподели Хаджигенов.

„ Както виждам, не “, отговори Хаджигенов на въпрос дали държавното управление има потенциал да направи правосъдната промяна. Той напомни, че в 46-ия парламент парламентарната група, на която те бяха членове, към този момент е внесла законови промени, за приемането на които не достигнали два дни.

Флашмобът мина умерено и без произшествия.

По-рано днес Арман Бабикян от „ Ние идваме! ” сподели пред БНР, че на проявата са добре дошли „ всички, които вместо смях, изпитват горест от обстоятелството, че Иван Гешев ще би трябвало да ревизира Цацаров, всички, които преди две години бяха на площадите “.

Според Бабикян вместо да се подхващат законодателни промени, се харчат дни „ за диалози на тематика кой от кой вход ще влиза, къде да си носи документа и дали да слагаме кабинки, което е комично “.

„ Не имам вяра да има по-сериозен мониторинг. Бездруго вече е ясно, че парите ще ни бъдат отпускани от Брюксел против доказване на обстоятелството, че в България има работеща правосъдна система. Това, уви, не е реалност “, разяснява Арман Бабикян по отношение на оферти от основния прокурор засилен европейски мониторинг.

Бабикян е на мнение, че сме в трагикомична ситуация – „ да слушаме Иван Гешев, който търси мониторинг и да слушаме господин Цацаров, който твърди, че законодателството му е погрешно, само че внезапно схванал, че той бил причина за огромна част от нещастията в страната “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР