Флашмоб Хитрата лисичка от Варненската опера до хотел Черно море,

...
Флашмоб Хитрата лисичка от Варненската опера до хотел Черно море,
Коментари Харесай

Лисичета превземат Варна днес

Флашмоб „ Хитрата лисичка " от Варненската опера до хотел „ Черно море ", 3 юли, 18.30-19.30

Нетърпеливите лисичета от „ Хитрата лисичка " на Леош Яначек бързат да завладяват Варна още преди премиерата на Опера в Летния спектакъл на 7 юли.

Днес, 3 юли, навръх рождения ден на композитора, те ще поканят варненци на първия театър със занимателен флашмоб от Варненската опера до х. „ Черно море " и назад. По този маршрут от 18.30 до 19.30, заредени с настроението от следващата подготовка, със театрални костюми и грим, те ще показват сценки от „ Хитрата лисичка " на 3 места - пред фонтана на централния площад, при Рибаря със златната рибка и пред х. „ Черно море ". Ще изпеят и обичаната си песничка: „ Идва Лиса от града / люти чушки носи тя / Ежко-Бежко, хапвай ти / и носа си подлюти! "
Начинанието на очарователните лисичета ще поддържат режисьорката Вера Немирова и диригентът Петър Тулешков, който за случая няма да не помни цигулката си. И защото „ Хитрата лисичка " не може без основната си героиня, във флашмоба ще се включи Лилия Илиева – Михайлова, една от двете Хитри лисички, дружно с Велин Михайлов, който също извършва една от значимите функции във варненската премиера на „ Хитрата лисичка ", взаимен план на Държавна опера Варна с ММФ „ Варненско лято " и първо изцяло зрелище на това заглавие в България.

А в случай че към момента нямате програмата за цялата Опера в Летния спектакъл 2023, лисичетата ще носят флаери, особено за вас!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР