Фланелка, носена от баскетболната легенда Майкъл Джордан в първия мач

...
Фланелка, носена от баскетболната легенда Майкъл Джордан в първия мач
Коментари Харесай

Фланелка на Майкъл Джордан беше продадена за рекордните 10.1 млн. долара

Фланелка, носена от баскетболната легенда Майкъл Джордан в първия мач от финалите на НБА през 1998 година, беше продадена за 10.1 милиона $. Сумата счупи върха за най-скъп състезателен сувенир, оповестява CNBC.

Фланелката е най-скъпият продукт на Джордан, продаван в миналото, надминавайки картичката с негов подпис, продадена за 2.7 милиона $. Организаторите на търга от Sotheby's чакаха печелившата оферта за фланелката да е до 5 милиона $, само че 20 предложения удвоиха цената.

Майкъл Джордан е носил фланелката по пътя към своята шеста купа в НБА с Чикаго Булс -история, разказана в известния ефирен сериал „ Последният танц “. Финалите през 1998 година, в които вземат участие и други звезди като Фил Джаксън, Скоти Пипън, Денис Родман и Стив Кър, са най-гледаните в историята.

Булс в действителност губят мача, по време на който Джордан носи фланелката за 10.1 милиона $, падайки от Юта Джаз, макар че самият Джордан отбелязва 33 точки. Воденият от Джордан тим в последна сметка взима серията с 4-2, а именитият баскетболист сграбчва шестото си отличие за най-полезен състезател (MVP) на финалите на НБА.
 
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от P&W (@the_old_boys_bulls)

 

По-рано тази година фланелка, носена от Диего Марадона, когато аржентинската футболна легенда вкарва спорния гол „ Божията ръка “ против Англия на Световното състезание през 1986 година, беше продадена за 9.3 милиона $.

Sotheby’s заяви за „ ново потомство колекционери “, като разгласи продажбата на фланелката на Джордан. В допълнение към физическите колекционерски предмети, основаната в Ню Йорк аукционна къща възнамерява да модернизира активността си с продажба на NFT и даже се похвали със лично местонахождение в метавселената.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР