Флагманските смартфони се базират на топ процесорите Snapdragon 888 и

...
Флагманските смартфони се базират на топ процесорите Snapdragon 888 и
Коментари Харесай

По-подробно за липсата на 5G в смартфоните Huawei Р50

Флагманските смарт телефони се базират на топ процесорите Snapdragon 888 и Kirin 9000, само че не поддържат новите 5G мобилни мрежи. Сега в китайските медии се появи по-подробна информация за аргументите за неналичието на тази нова технология във фирмените флагмани на китайския софтуерен колос и за вероятностите на идващите устройства на този бранд.

Според тази информация, ограничаването се дължи на патентите на непознати компании за профилираните радиочестотни филтри , които са нужни за правилната работа на 5G модемите. Тези устройства се разделят на два типа: за повърхностни талази (SAW) и за обемни талази (BAW). 87% от доставките на втория тип се реализират от американската компания Broadcom, а още 8% от Qorvo, която също е от Съединени американски щати. От друга страна, пазарът на SAW е на процедура монополизиран от американските и японските производители. Получава се по този начин, че Huawei няма по какъв начин да заобиколи рестриктивните мерки наложени от американските наказания и не може да си купи съответните електронни съставни елементи.

Съобщава се още, че китайският производител към този момент е почнал създаването на лична опция на изчезналите съставни елементи, което става взаимно с сътрудниците от този бранш. Според появилата се неофициална информация, 5G версията на флагманския смарт телефон Huawei Mate 50 може да излезе на пазара през Второто тримесечие на 2022 година. Той ще се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 898, тъй като няма право да създава даже и личните чипове, защото в тях отчасти се употребяват американски технологии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР