Флагманът на руския Черноморски флот - ракетният крайцер Москва е

...
Флагманът на руския Черноморски флот - ракетният крайцер Москва е
Коментари Харесай

Флагманът на руския Черноморски флот крайцерът Москва е потънал

Флагманът на съветския Черноморски флот - ракетният крайцер " Москва " е потопен, заяви съветското министерство на защитата.

От военното ведомство прецизираха, че крайцерът е потопен, до момента в който е бил теглен на буксир към пристанище при мощно неспокойствие в Черно море. Корабът е изгубил резистентност поради повреди по корпуса, получени при гърмеж на муниции и последвал пожар на борда през нощта на 13 против 14 април.

Още на 13 вечерта управляващите в Киев оповестиха, че плавателният съд е бил изумен от украински ракети " Нептун ". Информацията не беше доказана от съветска страна.

От министерство на защитата оповестиха, че аргументите за случая се обясняват и че екипажът е бил евакуиран навреме.

Крайцерът " Москва " е издигнат в корабостроителният цех в украинския град Николаев и е пуснат на вода през 1983 година Основното му оръжие са 16 пускови установки на свръхзвукови противокорабни ракети П-1000 " Вулкан ". Снабден е също по този начин с противолодъчни и минно-торпедни оръжия, артилерия и противовъздушни комплекси. Екипажът на кораба е 510 души.

Потъването на съветския крайцер " Москва " е " огромен удар " за военноморските сили на Русия в Черно море, разясниха от Пентагона.

" Това е удар по основна част от напъните на руснаците да открият някакъв тип морско владичество в Черно море ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. Той добави, че Вашингтон не може да удостовери каква е точната причина за потъването на съветския транспортен съд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР