Флагманът на Apple - iPhone, за пръв път надделя над

...
Флагманът на Apple - iPhone, за пръв път надделя над
Коментари Харесай

iPhone надделя над Android в САЩ за пръв път

Флагманът на Apple - iPhone, за пръв път надви над Android в Съединени американски щати, заяви Engadget.

Малко над 50% от дейните смартфони в момента са с iOS, демонстрират данните на организацията за разбори Counterpoint Research, и Apple е надминал Samsung по продажби солидно, още преди представянето на новия iPhone 14, което следва този месец.

Тази смяна е станала във втората четвърт на 2022 година

iPhone се приближи до превъзходството на пазара от 2007 година Тогава починалият Стийв Джобс показа първия модел от линията, само че пък даже в тези времена не съумя да надделее над конкурентната операционна система на Гугъл, а също по този начин в последните 15 години. Досега.

Основният триумф на компанията в Съединени американски щати е с помощта на обвързаността на екосистемата - смарт телефони, таблети, преносими компютри, настолни машини работят с едни и същи или близки операционни системи, които споделят без никакви старания и спънки между тях. 

Apple господства в премиум пазара (устройства над 400 долара) и държи 57% от него, само че съгласно анализаторите тази победа е и с помощта на по-бюджетните iPhone модели - SE, както и модифицираните остарели версии, които към момента се продават.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР