flagman.bgПовече от един час чаках да се появи Зоополиция, но

...
flagman.bgПовече от един час чаках да се появи Зоополиция, но
Коментари Харесай

Бургазлия спаси видра, скитаща в центъра

flagman.bg

Повече от един час чаках да се появи Зоополиция, само че това по този начин и не се случи, оплака се Тодор Кирязов

Бургазлия избави видра, скитаща в центъра на града, написа Флагман. На забавната находка Тодор Кирязов се е натъкнал към 12:30 ч. на оживеното кръстовище на ул. „ Булаир “ и „ Константин Фотинов “. Без да се замисли, решил да направи нещо за животното, защото е било прекомерно рисково – минаващи с висока скорост коли и животни, които могат да я атакуван. Тодор Кирязов се обадил на тел. 112, откъдето са му споделили, че предадат сигнала до зоополицията.

След час очакване обаче никой не е се е появил, а при наново позвъняване, му отвърнали, че спасяването на видрата не е в тяхната комптенеция. Мъжът решил да вземе ръцете в свои ръце – да върне животното назад там, където му е мястото. С огромни старания Тодор дружно с негови другари съумял да го хване

Вижте целия му роман пред Флагман.бг:

Днес 11.01.218 към 12:30 ч. наобед на кръстовището на бул. Булаир и К. Фотинов видяхме видра и откакто я отклонихме от посоката на улицата, тя стартира да се навира под паркирани коли и казани. През цялото време беше в непосредствена непосредственост до булеварда и по тази причина се опитахме да я хванем. Успяхме да я задържим в една ниша и се свързахме със 112, които предадоха сигнала до зоополицията Бургас. След съвсем 1 час очакване се свързах още веднъж със 112, откъдето ми споделиха, че зоополиция няма да пристигна, тъй като това не е тяхна работа.

Попитах какво би трябвало да създадем оттук нататък. В отговор от 112 ми споделиха да оставя видрата, където е, и да си тръгваме. Аз им обясних, че е тъкмо до оживено кръстовище и че или ще я изядат уличните котки, или ще я смаже кола. За край ми споделиха, че в случай че е блъсната от кола, ще пратят хора да я вземат, само че до момента в който е здрава не е ничия грижа.

Останах ужасно отчаян и с още няколко индивида намерихме кашон и дебели ръкавици с които съумях да я хвана (бях много сюрпризиран да схвана, че видрите хапят много мощно ) и да я прибера в кашона. Поради неналичието на каквото и да е подпомагане от тел 112 се принудих да се обадя на една ветеринарна клиника, в която повеждам личните си животни. Те ми обясниха че видрата е в алената книга и е заплашен тип. Казаха ми да я пусна до вода - някъде на плажа вероятно. Та това и направихме. Закарахме животинчето до морето и го пуснахме. Моля да ревизирате по какъв начин стои въпроса със застрашените животни в градски условия и кой би трябвало да се погрижи за тях когато се забележи такова. Защо в Бургас се бием в гърдите, че имаме Зоополиция когато не реагира на позвъняване за застрашено животно. Благодаря ви! “, написа Тодор до Флагман.бг.

В България видрата е включена в Червената книга и е предпазен тип, неразрешено е нейното хващане или ликвидиране. Изключително са плашливи и специалисти поучават хората, в случай че видят видра, да не я обезпокоят, а тя ще се върне там, откъдето е пристигнала. Но въпреки всичко в случай че смятате, че животното се намира на рисково за него място и желаете да му помогнете, обърнете се към Регионалната ревизия по околната среда и водите, откъдето ще пратят специалисти, с цел да спасят бедстващото животно. Зоополицията има правопомощия да  подкрепя следствията за осакатяването и убийствата на животни, а не в спасяването им.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ ДНЕШНАТА СПАСИТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР