ФК ЦСКА 1948 победи Миньор (Перник) в контрола. Новаците се

...
ФК ЦСКА 1948 победи Миньор (Перник) в контрола. Новаците се
Коментари Харесай

ФК ЦСКА 1948 обърна Миньор в неофициалния дебют на Росен Кирилов

ФК ЦСКА 1948 победи Миньор (Перник) в контрола. Новаците се постановиха с 2:1 след цялостен поврат през второто полувреме в Правец.

Мачът беше всекидневен дебют на старши треньора Росен Кирилов отпред на " армейците ", а головете в дуела означиха Радой Божилов за Миньор и Ангел Бастунов и Михаил Минков за новаците.

През първите 15 минути съставите главно разиграваха топката и последователно търсеха пътя към противниковата врата. Ангел Бастунов постоянно влизаше към центъра, с цел да поеме и разпредели кълбото в предни позиции.

В 17-ата минута след осъществяване на статично положешние късмет се откри пред Божилов от Миньор (Перник), който с обмислен удар с левия крайник матира Димитър Тодоров за 1:0 за перничани. В 23-ата минута ФК ЦСКА 1948 опита да заплаши стража на гостите след няколко центрирания подред, само че безрезултатно.

В 30-ата минута след бърза композиция Ангел Бастунов потърси по земя в наказателното поле Николай Ганчев, само че отбраната на Миньор се оправи. Две минути по-късно Бастунов опита удар, само че високо над вратата.

В 36-ата минута централният нападател на " жълто-черните " Будинов напредна с топка в крайници, влезе в наказателното поле и стреля в навън. ФК ЦСКА 1948 отвърна с удар на Георги Русев от отдалеченост, само че в ръцете на вратаря.
 Балъков: Винаги съм отсреща, когато Кирилов има потребност от съвет
Балъков: Винаги съм отсреща, когато Кирилов има потребност от съвет

" Аз ще се ориентирам към мениджърските си функционалности "

До края на първата част двата тима не проведоха нищо по-интересно, като " алените " владееха повече топката. В началото на второто полувреме Денислав Александров и Емануил Личев пробваха изстрели отдалеко, само че неопределено.

В 52-рата минута пристигна един от най-красивите моменти в мача. Денислав Александров проби отляво и центрира към Борислав Дамянов, който овладя на границата на наказателното поле и шутира с десния крайник. Ниският удар на Дамянов се отби в десния дирек на стража на перничани.

Три минути по-късно след ново статично състояние Будинов игра с топката, тя доближи до Чиликов, само че той беше в състояние на засада. В 65-ата минута ФК ЦСКА 1948 провежда брилянтна офанзива по левия фланг. Топката мина през Васил Шопов и Денислав Александров и доближи до Ангел Бастунов в наказателното поле, който от близко не сбърка за 1:1.

Васил Шопов беше замесен и в няколко други забавни обстановки в половината на Миньор през втората част. Офанзивният халф несъмнено беше един от най-активните на терена. В 85-ата минута Бастунов можеше да удвои сметката си в мача, само че не бе задоволително акуратен при завършващия си удар.

Минута преди края пристигна и победният гол за " алените ". След центриране на Георги Пенев централният защитник Михаил Минков засече като истински таран и донесе триумфа на ФК ЦСКА 1948 в контролата против Миньор (Перник) - 2:1.

Следващият формален дуел от efbet Лига на " армейците " е посещение на Славия на 9 април от 19:30 ч. на стадион " Славия ". Дотогава " алените " не престават подготовката си в Правец по време на паузата за мачовете на националните тимове.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР