ФК Спартак (Варна) се класира за осминафиналите в турнира за

...
ФК Спартак (Варна) се класира за осминафиналите в турнира за
Коментари Харесай

Спартак мина през Крумовград за Купата

ФК Спартак (Варна) се класира за осминафиналите в шампионата за купата на България. " Соколите " отстраниха 10-ия в класирането на Ефбет лига ФК Крумовград в първия кръг след триумф с 1:0 на своя стадион, оповестява формалният уебсайт на варненци. Спартаковци бяха по-настоятелния отбор, сътвориха повече положения от противника и справедливо завоюваха. Те стигнаха до триумфа след автогол на Сенхаджи в 73-а мин.
През първата част играта бе равностойна, а домакините владееха повече топката. В 11-а мин Нзи от близко не съумя овладее. Малко по-късно Дос Сантош от близко стреля в навън. В 36-а мин Юсеин от фал стреля рисково, само че Виденов мазета, а след корнера Кацаров от близко насочи топката, само че още веднъж вратарят се откри уверено. Соколите продължиха повече да владеят топката, в 38-а мин удар на Митев от фал бе уловен от вратаря. В 40-а мин вратарят Виденов излезе неразчетено, топката стигна до Юсеин, който не съумя отдалеко да улучи вратата. В последните минути на първата част Колев от воле по диагонала прати топката в навън.
Спартаковци започнаха по-настоятелно и втората част. Сабри и Руменов на два пъти нанесоха удари в очертанията на вратата. Постепенно соколите постановиха териториален превес. В 60-а мин Ахмедов изведе Сабри зад отбраната, той размина вратаря, само че диагоналния му удар излезе в навън. В 73-а мин Сабри проби отдясно до аутлинията, преодоля защитник и шутира, а от крайници на Сенхаджи топката влезе във вратата за победния гол. Гостите не сътвориха нито едно състояние до края на срещата, а удар на Ахмедов с глава бе уловен от вратаря.

Купа на България, Първи кръг
ФК Спартак (Варна) – ФК Крумовград 1:0
Гл арбитър Георги Гинчев
ст Спартак
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР