ФК Сочи няма да може да играе в срещата срещу

...
ФК Сочи няма да може да играе в срещата срещу
Коментари Харесай

COVID-19 отложи още един мач в Русия

ФК Сочи няма да може да играе в срещата против Тамбов от 29-ия кръг на съветската Висша лига, който е плануван през днешния ден. Срещата трябваше да стартира в 20.30 часа българско време.

Причината е, че деветима индивида от Сочи са дали позитивен резултат при проби за ковид. Резултатите от пробите са станали известни през днешния ден. Предишният мач, който ПФК Сочи изигра, беше на 11-и този месец против Спартак (Москва), извоюван с 1:0.

Мачът сред Сочи и Тамбов е третият, който няма да се играе поради ковид. Предишните два бяха на Оренбург, който трябваше да получи служебни загуби в мачовете с Урал (Екатеринбург) и ФК Краснодар. Също по този начин имаше сходна заплаха и за мача Сочи - ФК Ростов, само че против сочинци тогава излязоха момчетата от школата на Ростов и паднаха с 1:10.

В класирането Сочи е на 12-о място с 33 точки, а Тамбов е под тях с 18. При това състояние Руският футболен съюз би трябвало да присъди служебна победа на Тамбов, който ще събере 31 и ще стане недостижим за Криля Советов и на процедура ще избегне изпадане.

Химки, който стана 1-и във Втора дивизия на Русия, към момента не е оповестил къде ще играе през новия сезон, защото клубът от Подмосковието няма сигурност във финансирането. Ако Химки се откаже от присъединяване във Висшата лига, то различен тим няма да бъде канен, а ще изпадне единствено един.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР