ФК Скутаре (Скутаре) стана шампион в турнир за деца, родени

...
ФК Скутаре (Скутаре) стана шампион в турнир за деца, родени
Коментари Харесай

Много детска радост и футболни емоции на Skutare Cup

ФК Скутаре (Скутаре) стана първенец в шампионат за деца, родени през 2014 година В конкуренцията за набор 2014 и 2015 година, извършена на стадиона в сeлото, се включиха и тимовете на ФК Арда (Кърджали), ФК Лион 2017 (Пловдив), ФК Пловдив Сити (Пловдив), ФК Димитровград (Димитровград), ФА Карлово (Карлово), ФК Шипка Старс (Асеновград), ФК Тракия 2004 (Пловдив) и ДФК Орлета (Пазарджик).

След доста оспорван край и осъществяване на дузпи, отборът на Скутаре надделя ФК Арда (Кърджали). Срещата бе следена с огромен интерес от кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов и заместник-кметът Николай Стаматов, които напълно се потопиха във футболната страст. Двамата връчиха медали и купи на младите спортни очаквания, а за успеха кметът Димитър Иванов подари екипи на всички от детско-юношеската школа на ФК Скутаре.

„ Благодаря ви благи деца, по тази причина, че ни подарихте този хубав детски празник, благодаря, че Ви има. Благодаря на цялото ФК Скутаре, както и на всички тимове в шампионата – Вие показахте, че сте бъдещите национални футболисти на България “, обърна се Димитър Иванов към участниците.

Той добави, че вълненията по време на оспорвания мач са го върнали в детството му и изрази вяра двамата му внука да наследят неговата обич към спорта.

„ Като кмет на община „ Марица “ се гордея, че сме основали неповторима традиция, която съм сигурен, че ще продължи епохи. Село Скутаре се трансформира в нашата общинска база и детско-юношеска школа за млади гении. Това още повече ни задължава да продължим да влагаме в децата - нашето бъдеще “, заключи кметът на община „ Марица “ измежду бурни овации.

При децата родени през 2015 година преди всичко се класира ФК Пловдив Сити, който на финала победи домакините от Скутаре.

Децата от набор 2015 година бяха наградени от ръководителя на регионален съвет БФС Пловдив Огнян Златков и секретаря Милко Якимов.

Домакините от Скутаре се бяха погрижили шампионата да се състои при съвършени условия, като за децата бяха обезпечени лакомства, сандвичи и питиета. Организаторите се надяват идната година шампионатът да бъде по-мащабен и в него да вземат присъединяване тимове от цялата страна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР