ФК Левски (София) оповести на официалната си страница, че клубът

...
ФК Левски (София) оповести на официалната си страница, че клубът
Коментари Харесай

УЕФА с тежък удар по Левски за дискриминационно поведение

ФК Левски (София) оповести на формалната си страница, че клубът е осъден с 40 хиляди евро от УЕФА поради дискриминационно държание, открито на трибуната с последователи на " сините " по време на срещата с Шкупи (Република Северна Македония) в шампионата Лига на Конференциите. Наказанието е наложено поради викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш.

Също по този начин ПФК Левски е получил възбрана от УЕФА да има своя аудитория и да продава билети за идващото посещение в Европа.

Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе по отношение на установените нарушавания на първата среща от 2-ия прелиминарен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ ФК Шкупи “ – „ ПФК Левски “ на 27.07.2023 година в Република Северна Македония, налагайки санкция от 40 хиляди евро за дискриминационно държание в трибуната с последователи на „ ПФК Левски “, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш.

„ ПФК Левски “ получи възбрана за продажба на билети на своите последователи за идващото посещение на тима в Европейските клубни шампионати.

При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ ще бъде отчасти затворен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР