Физиците теоретици Стивън Хокинг, Малкълм Пери и Андрю Строминджър предложиха

...
Физиците теоретици Стивън Хокинг, Малкълм Пери и Андрю Строминджър предложиха
Коментари Харесай

Стивън Хокинг разкри тайната на черните дупки

Физиците теоретици Стивън Хокинг, Малкълм Пери и Андрю Строминджър предложиха ново решение на парадокса на загубата на информация в черните дупки.

През 2005 година Хокинг също е предложил пояснение на физическото несъгласие. Резултатите от своите проучвания учените са разгласили на уеб страницата arXiv.org, а в резюме за тях споделя Сттроминджър пред Scientific American.

Проблемът с осведомителния абсурд на черните дупки се свежда до следното. Според най-простата версия на теорема за „ неналичието на коса “, незаредените и невъртящи се черни дупки, разказани в пространство-времето на Шварцшилд, се характеризират единствено с един параметър – маса. Думата „ коса “ се употребява в качеството на метафора за обозначаване на другите параметри и е препоръчана от физика Джон Уилър.

Парадоксът допуска, че няма никакъв метод да се отличат една от друга черните дупки, имащи равни маси. Материята, попадаща в черната дупка, след това се изпарява с помощта на лъчението на Хокинг и не е ясно какво се случва с пренасяната от нея по-рано информация.

В новата работа учените са употребявали визията за меките фотони и гравитони, а също супертранслация. Първите разрешават, имайки нулева сила, да се променя положението на черната дупка. Говорейки за супертранслации, учените имат поради преобразуването на идентичните светлинни лъчи, съществуващи на хоризонта на събитията на черната дупка.

„ Даваме точна формула, явяваща се един от основните резултати на нашата работа, описваща разликите в квантовото положение на черната дупка, в която е бил или не е бил прибавен мек фотон “, споделя Строминджър.

Хокинг, който на 8 януари означи своята 74-та годишнина, ще показа своето виждане на лекции на 26 януари и 2 февруари по BBC Radio 4, добавя Lenta.ru.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР