Физици в САЩ създадоха флуид с отрицателна маса в лабораторията,

...
Физици в САЩ създадоха флуид с отрицателна маса в лабораторията,
Коментари Харесай

Създадоха флуид с отрицателна маса

Физици в Съединени американски щати сътвориха флуид с негативна маса в лабораторията, което е в действителност толкоз фантастично, колкото звучи. Какво значи в действителността обаче е, че за разлика от всеки различен физически обект, когато бутнете този флуид, той се форсира обратно вместо напред. Подобна чудноватост може да се окаже информативна за учените по повод разбирането им за феномените, които се случват в Черните Дупки и неутронните звезди.

Хипотетично, материята би трябвало да може да има негативна маса по същия метод, по който електрическия заряд може да е негативен или позитивен.

На хартия тази догадка работи, само че в науката дебатите към момента не престават дали обекти с негативна маса могат да в действителност да съществуват физически без да нарушат законите на физиката, въпрос, който не се улеснява от обстоятелството, че казусът е в действителност комплициран за схващане от елементарните хора.

Дори и да наподобява комплицирано за нас предходни проучвания демонстрираха, че теоретично е допустимо негативна маса да съществува във Вселената без да блезе в несъгласие с Общата Теория на Относителността.

“За първи път имаме подобен взор и надзор над негативната маса, без някакви особени затруднения, ” изяснява Майкъл Форбс, един от учените изобретили флуида. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР