Физици теоретици смятат, че Вселената може да изчезне съвсем внезапно

...
Физици теоретици смятат, че Вселената може да изчезне съвсем внезапно
Коментари Харесай

Физици считат, че краят на света може да дойде внезапно

Физици теоретици считат, че Вселената може да изчезне напълно ненадейно – процесът на подготовка към този момент е почнал.

Никой не може да каже с акуратност нито по кое време, нито по какъв начин ще се случи това – само че математиката разрешава да се построят

три сюжета.

Сценариите се назовават условно „ огромен колапс “, „ огромно скъсване “ и „ огромно заледяване “ – и всички те са еднообразно мрачни.

Екип физици от Мюнхен са основали модел на въпросните „ огромни гърмежи “ и считат, че светът може да замръзне последователно от загуба на сила и закъснение на микрочастиците, да колапсира в черна дупка или да бъзе раздран на части от мощната мощ на тъмната сила.

Всички тези страшни сюжети математически са безупречно обосновани и никой не знае за какво те не настъпват.

Физиците считат, че защото не знаем за какво Вселената се уголемява, то не можем и да сме сигурни, че тя няма да стартира да се уголемява с все по-голяма скорост, защото силата на гравитацията ще работи все по-слабо и по-слабо върху отдалечаващите се един от различен обекти.

А черните дупки могат да пораждат съгласно концепцията във всяка точка от пространство-времето.

Аналогично на неуправляемото уголемение може да се случи и същото неуправляемо стесняване – не е казано, че гравитационната константа и други космополитен константи не могат да се трансформират внезапно. Отново теоретично това е допустимо. Някога внезапно е настъпил Големият гърмеж, а какво е било преди него?

Физиците и математиците въпреки всичко се утешават от едно – щом Вселената съществува към този момент 13,8 милиарда години, то има възможност тя да просъществува още толкоз и може би два пъти по толкоз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР