Физици от Харвардския университет изчислиха, че след 10 на 139-а

...
Физици от Харвардския университет изчислиха, че след 10 на 139-а
Коментари Харесай

Вселената ще загине от "Божествената частица"

Физици от Харвардския университет пресметнаха, че след 10 на 139-а степен години Вселената може да загине в резултат на дестабилизацията на Хигс бозона, който дава отговор за масата на обикновените частици, оповестява уеб сайтът Science Alert, цитира "Монитор ".

В резултат на това влияние ще се получи голям гърмеж, който ще направи невероятно съществуването на химичните детайли.

Хигс бозона, именуван още " Божествената парченце ", се явява обикновена парченце, предсказана от Стандартния модел. Тя бе записана от Големия адронен колайдер през 2012 година. С помощта на Хигс бозона се изяснява механизмът на спонтанното нарушаване на електрослабата симетричност.

Учените оцениха стабилността на вакуума, обезпечавана от "Божествената парченце ", в границите на квантовата доктрина на полето. За задачата те пресметнали интензивността на тунелния резултат, когато обикновените частици поради квантовите резултати, могат да преодоляват евентуални загради. И то даже когато имат незадоволителна сила. В резултат на сходен развой може да се наруши стабилността на частиците.

Оказало се, че заплахата от дестабилизация на Хигс бозона е задоволително ниска в близка вероятност. Тя може да се случи едвам след Епохата на разпада, когато във Вселената престанат да съществуват звезди - 10 на 15 степен - 10 на 39 степен години. В същото време мощното деформиране на време-пространство от черните дупки може да форсира злополуката. Това се дължи на обстоятелството, че държанието на обикновените елементи в цитираните условия се трансформира по непредсказуем метод. Така че най-вероятната кончина на Вселената се чака след 10 на 139-а степен години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР