Физикът Виктор Хефнер и информатикът Полина Хефнер ще работят в

...
Физикът Виктор Хефнер и информатикът Полина Хефнер ще работят в
Коментари Харесай

Лаборатория за виртуална реалност ще работи в Тракийския университет

Физикът Виктор Хефнер и информатикът Полина Хефнер ще работят в лабораторията за виртуална действителност, която ще стартира работа в Тракийския университет през есента. Двамата към този момент 10 години работят в Изследователския институт по информатика в Карлсруе и са одобрени експерти, които познават технологиите в дълбочина и тяхното приложение в най-различни дисциплини. Това съобщи през днешния ден при визитата си в старозагорското висше учебно заведение проф. Живка Овчарова, шеф на немския институт и неотдавна оповестена за една от 25-те лидерки на цифровото бъдеще в Германия. Според нея, с цел да може човек да работи оперативно с виртуална действителност, би трябвало да познава освен програмен продукт и хардуер, а и методологията по какъв начин се употребяват. " Точно в това е тяхната мощ, те двамата владеят тази методология. Това, което носят в университета, са на практика умения и в хардуера, и в софтуера - обаче в методологията за образование за научноизследователска работа и иновация “, увери проф. Овчарова. 
Тя показа с ректора доцент Добри Ярков, че е впечатлена от бързото развиване на Тракийския университет и от опциите, които има, както и че е на 7-о място в листата на изследователските университети в България. 
" Това, което ме впечатлява в Тракийския университет, е многообразието, той не е мощен единствено в едно направление, тук има комбиниране на дисциплини, които са значими за бъдещето, освен на България, само че напълно на човечеството, защото са свързани с нови форми на развъждане на животни, с медицина. С доста неща, които са свързани с индивида, с живота, а освен с роботи и с техника. Това, което разбрах е, че университетът ще се концентрира доста мощно в компютърни технологии и телекомуникации, което дава една прелестна опция да се свържат  традициите и силата на този университет “, показа Овчарова. 
Днес тя посети старозагорското висше учебно заведение мотив взаимната им активност, обвързвана с лабораторията за виртуална действителност. 
„ Ние ще работим дружно с Тракийския университет в посоки, свързани с цифровизация, с виртуално показване, с потребление на виртуалната действителност. Това е нова  дисциплинираност за университета, само че ще даде опция виртуалната действителност, като нова технология и метод на работа и на мислене, да се вкара в обичайно мощните дисциплини - за отглеждането на животни и медицината, с цел да могат те да получат съответна помощ за модернизирането си. Виртуалната действителност може да помогне да се показват нови сюжети, нови форми на развъждане на животни и всичко, което е обвързвано с иновационните технологии ", безапелационна е проф. Живка Овчарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР