Физикът Стивън Хокинг обвини британското правителство, че предизвиква криза в

...
Физикът Стивън Хокинг обвини британското правителство, че предизвиква криза в
Коментари Харесай

Стивън Хокинг нападна британското правителство заради здравната система

Физикът Стивън Хокинг упрекна английското държавно управление, че провокира рецесия в Националната здравна работа (НЗС) и сподели, че тя не би трябвало да се трансформира в ориентирана към добиване на облага система в американски жанр, предава novini.bg.

" Грижите, които получавам, откогато бях диагностициран с болест на двигателния неврон като студент през 1962 година, ми разрешават да пребивавам живота си както желая и да способствам за забележителния прогрес в нашето схващане за вселената ", написа Хокинг в английския в. " Гардиън ".

Мнозина британци се гордеят с НЗС, която им дава опция да употребяват безвъзмездни грижи от началото до края на живота си. През последните години обаче системата е подложена на голям финансов напън поради ограничавания бюджет, застаряващото население и по-скъпото и комплицирано лекуване. Хокинг, който е покровител на опозиционната английска Лейбъристка партия, сподели, че НЗС е " крайъгълен камък на нашето общество ", само че е в рецесия, подбудена от политически решения. Според английския академик НЗС е изправена пред спор сред ползите на многонационалните корпорации, движени от предпочитание за облага, и публичната опозиция против растящата приватизация.

" В Съединени американски щати, където преобладават в здравната система, тези корпорации вършат големи облаги, опазването на здравето не е всеобщо и е доста по-скъпо за резултатите, които получават пациентите, в сравнение с във Англия ", съобщи Хокинг.

" Виждаме, че съотношението на силите във Англия е в интерес на частните здравни компании, а посоката на смяната е към осигурителна система в американски жанр ", написа физикът.

Той упрекна английския здравен министър Джереми Хънт, че сортира научни доказателства за оправдаване на политиката.

" За един академик подбирането на доказателства е недопустимо. Когато формалните данни злоупотребяват с научните доводи и цитират някои проучвания, само че премълчават други, с цел да оправдаят политиката, която те желаят да осъществят по други аргументи, това подкопава научната просвета ", съобщи Хокинг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР