Физикът, математик, астроном, алхимик и философ сър Исак Нютон е

...
Физикът, математик, астроном, алхимик и философ сър Исак Нютон е
Коментари Харесай

Исак Нютон е прогнозирал края на света! Изчислил е, че ще настъпи през...

Физикът, математик, астроном, алхимик и мъдрец сър Исак Нютон е планувал края на света, направляван от религията, а не от науката, написа в. " Дейли експрес ". Това е мнението на кураторката на галерия в Еврейския университет в Ерусалим, включваща бележки на Нютон по отношение на края на света.

" Тези документи разкриват академик, воден от набожен жар в желанието си да проумее божиите дейности в света ", споделя кураторката Йемима Бен-Менахем. До каква степен ученият е бил захласнат от края на света е измежду тематиките и на документален филм от 2003 година, озаглавен " Нютон: Мрачният разколник ", напомня изданието.

Според Исак Нютон краят на света ще настъпи през 2060 година - тъкмо 1260 години след основаването на Свещената Римска империя. От бележките на Нютон, датиращи от 1704 година, излиза наяве, че той е стигнал до апокалиптичното умозаключение, анализирайки Книгата на оракул Данаил. Над 300 години по-късно обаче остава мистерия по какъв начин тъкмо ученият си е направил този извод.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР