Физик от Харвард разкри, че до 10 процента от фрагментите,

...
Физик от Харвард разкри, че до 10 процента от фрагментите,
Коментари Харесай

Металите, открити в Тихия океан, са "извънземни" обекти: Ново проучване на физика от Харвард Ави Льоб

Физик от Харвард разкри, че до 10 % от фрагментите, открити в Тихия океан, съдържат " извънземни " детайли, които не се срещат в нашата Слънчева система.

Ави Льоб съобщи пред DailyMail.com , че той и екипът му са приключили разбора на 850 сфери, като са разкрили нов клас диференциран елементен състав, обозначен като BeLaU - и " не е въглищна пепел, както настояват някои хора ".

Съставът включвал берилий, лантан и уран, които се срещат на Земята, само че били подредени в модели, които не подхождат на сплавите на нашата планета.

" Изследвахме повече от дузина сфери BeLaU и показахме, че те се разграничават доста от летящата въглищна пепел въз основа на изобилието на 55 детайла от периодическата таблица ", споделя Льоб.

" Без никакво подозрение това изключва тълкуването на въглищната пепел, което беше препоръчано от четирима души.

Откритията на екипите към този момент настояват, че метеорът IM1, засечен да се стрелка в небето през 2014 година, е първият междузвезден клиент на Земята.

В последната публикация на физика от Харвард, оповестена през януари, се прави разбивка на класификацията на сферите.

Льоб споделя пред DailyMail.com, че пробите са изследвани от три лаборатории: Калифорнийския университет в Бъркли, Bruker Corporation и Харвардския университет.

Пробите са били разграничени на три вида състав: богати на силикати сферички или вид S, сферичките на Ферих (Fe) или вид I и стъкловидни сферички или вид G.

Около 78 % от тях попадат в сферулите от S, G и I-тип.

Друга група е обозначена като " диференцирана ", за която е открито, че има по-високо наличие на силиций (Si) и магнезий (Mg), както и нараснали съотношения на алуминий (Ai) и Si.

Тези сферички се назовават диференцирани, което значи, че евентуално произлизат от скали от кората на диференцирана планета; ние ги отбелязваме като сферички от вид D, характеризиращи се с Mg/Si - се споделя в проучването.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР