Физическото оцеляване стана начин на живот за милиони хора в

...
Физическото оцеляване стана начин на живот за милиони хора в
Коментари Харесай

Физическото оцеляване - начин на живот в Русия

Физическото оцеляване стана метод на живот за милиони хора в Русия, написа съветският вестник "Независимая газета ".

Над една трета от жителите на страната признаха, че не са консуматори, разяснява съветският всекидневник изследване на холдинга "Ромир ". 36 на 100 от участниците декларират, че от половин година не са правили "никакви огромни покупки " - обувки и облекла, битова техника, жилища и коли.

Делът на съветските жители, изключващи се от потреблението, е бил по-голям единствено в разгара на рецесията през 2015 година

"А 42 на 100 от запитаните не считат да купуват нищо и през околните шест месеца ", показва изданието.

Оценки на Руската академия за национално стопанство и държавна работа гласят, че спрямо равнището отпреди рецесията, януари-октомври 2013 година, приходите на популацията, заплатите и пенсиите действително са намалели надлежно с 9,1, 4 и 2,5 %.

Властите признават, че близо 20 милиона души - 13,5% от жителите на Русия, живеят с приходи под виталния най-малко. В навечерието на президентските избори през март те вземат решение казуса оперативно - от 1 януари минималните заплати би трябвало да стигнат 85 на 100 от виталния най-малко, а от 1 май даже 100 %. Спешно се вземат и други ограничения - пенсиите и заплатите в бюджетния бранш се индексират съгласно инфлацията, подкрепят се фамилиите с деца. Но даже и незабавните ограничения може да не подействат, предизвестяват специалисти на всекидневника.

"Защото става дума за преразпределителни ограничения, освен това криещи риск от понижаване на заетостта ", изяснява икономистът Вадим Новиков.

Хората в Русия "затъват в бедност. За разлика от държавните служители жителите у нас живеят в тази действителност и не виждат никакъв "умерен стопански напредък ". Затова понижават разноските си ", отбелязва пред "Независимая газета " Михаил Шчапов, народен представител болшевик от Държавната дума.

През изтеклата година преточването на пари от джобовете на хората в бюджетите на съветските монополи не понижа, а внезапно се форсира, написа вестникът в различен материал.

Цените на комуналните услуги "изпревариха двойно инфлацията " в Русия. Официално междинният растеж на потребителските цени в страната за 2017 година бе 2,5 на 100, а заплащанията за жилищно-комунални услуги пораснаха с повече от 5 %, прецизира той.

Миналата година съветските управляващи безпричинно измъкнаха от хорските портмонета в интерес на комуналните монополи 80 милиарда рубли от горната страна. При това служителите се престориха, че няма нищо ужасно в това "комунално стартиране на кръв ". И съветското държавно управление очевидно не се кани да компенсира на хората несправедливото надплащане, обобщи изданието.

В същото време при допитвания на съветския фонд "Обществено мнение " от септември 2017 година делът на субективно бедните хора в Русия, декларирали, че парите им стигат единствено за храна или не стигат даже за изхранване, е възлизал на 38%.

Експертът Полина Кузнецова изяснява високия дял на разноските за храна в Русия основно с ниските приходи на популацията.

Анализаторката Ана Вовк обаче акцентира, че тук работят доста фактори. През 2014 година Русия наложи ответни наказания на Запада, което съответства с внезапно поевтиняване на петрола и спад на рублата - "това естествено провокира повишаване на храните ", показва Вовк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР