Физически няма друг начин да се провери дали в машината

...
Физически няма друг начин да се провери дали в машината
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Нужно е пълно преброяване на контролните разписки

" Физически няма различен метод да се ревизира дали в машината вярно е записан вотът на хората с изключение на броене на контролните разписки ", това съобщи в предаването " Денят онлайн " по " Нова нюз " математикът проф. Михаил Константинов.

Той добави, че е значимо какво е записано в паметта на машината, откакто се види паметта и се преброят разписките, тогава може да се каже дали вярно е регистриран вота.

За него, тъй като доверието в изборния развой е определящ, е нужно да се дадат всички гаранции, че гласът на гласоподавателите е записан вярно.

Относно инспекцията на ЦИК на 1343 секции от предишните избори, Константинов счита, че от комисията са сбъркали, че не са я разгласили, с цел да се види резултатът от всички.

Професор Константинов счита, че скоро българите ще схванат за какво на никое място в Европа не се вършат избори с машини. Според него към този момент има българи, които са лишени от правото си на избор поради машините.

" Страхувам се от ниска изборна интензивност, от неприятна епидемиологична конюнктура, от победител на президентските избори в първи тур с дребна разлика и балотаж с близки резултати ", сподели още проф. Михаил Константинов

Според него след изборите би трябвало да се приключи изолацията на избрани партии и всички да си подадат ръка в тази сериозна обстановка, в която се намира страната и света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР