Физически лица са дарили общо 2 304 770 лева на

...
Коментари Харесай

Над 2,3 млн. лв. са дарили физически лица на партиите в местните избори

Физически лица са дарили общо 2 304 770 лв. на партиите, взели участие в локалния избор на 29 октомври предходната година, оповестиха от Сметната палата. Общият брой дарения е 1154 , а непаричните такива са на стойност към 44 000 лв..

Кандидатите и членовете на инициативните комитети са създали 1864 дарения на обща стойност 2 088 632 лв. , като непаричните средства възлизат на 486 102 лв.. Това се вижда от систематизираните данни за осъществените дарения и предоставените средства от участниците в изборите , според Единния указател по Изборния кодекс.

Сметната палата осведоми, че в законовия период докладите са подали 634 участника в изборите , а шестима са го създали по-късно. Отчетите на осем участници към момента не са подадени.

В сходство с условията на Изборния кодекс, Сметната палата разгласява информацията, предоставена от доставчиците на медийни услуги , социологическите и рекламни организации, както и организациите за реализиране на връзки с обществеността, по отношение на предоставените от тях услуги на участниците в изборите .

От Сметната палата оповестиха, че са стартирали два одита за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по предизборната акция на участниците в локалните избори при случаи, когато те надвишават хиляда лв.. Единият одит ще ревизира партии и обединения , а другият – локални обединения и инициативни комитети .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР