ФитСпо пречупи Стрийт Бенгърс и се доближи до втори пореден

...
ФитСпо пречупи Стрийт Бенгърс и се доближи до втори пореден
Коментари Харесай

Стрийт Бенгърс отвърна на удара, шампионът в НАЛБ ще бъде решен в мач №3

 ФитСпо пречупи Стрийт Бенгърс и се приближи до втори следващ шампионски успех ФитСпо пречупи Стрийт Бенгърс и се приближи до втори следващ шампионски успех
По този метод Стрийт Бенгърс отвърна на в началото получения удар в първия дуел, в който ФитСпо съумя да вземе задатък след 91:82. Серията към този момент е изравнена при 1-1 победи, а решителният мач №3 ще се организира в сряда от 21:30 часа.

Отборът на Стрийт Бенгърс излезе на паркета пределно стимулиран да възвърне равенството в серията. Символичните домакини в срещата съумяха да се отскубнат с двуцифрена преднина още в края на първата четвърт, която завърши при 28:16 в тяхна изгода. Тимът на ФитСпо, който трябваше да се бори и с ротация от петима души поради кадрови проблеми, по този начин и не намираше противопоставяне против своя противник, като дистанцията сред двата отбора се повиши на цели 20 точки в средата на втората четвърт при 45:25.

Шампионите демонстрираха темперамент и смъкнаха пасива си до 12 на полувремето при 49:37, като израстването в играта им продължи и след огромната отмора. При преполовяването на третата четвърт към този момент нямаше и помен от създалата се солидна разлика по-рано в мача, като Георги Бързаков и компания редуцираха своя недостиг на единствено три точки при 57:54. Воден от Даниел Запрянов и Асен Попов обаче тимът на Стрийт Бенгърс резервира задатъка си недокоснат до финалните секунди от интервала, като в самия завършек на частта Кристиян Георгиев наниза тройка, с цел да сложи двуцифрената разлика назад на светлинното табло при 77:67.

Естествено, първенците от ФитСпо нямаха никакви планове да оставят нещата просто по този начин и още веднъж се хвърлиха на гневен взлом. Благодарение на серия от 2:8 в тяхна изгода “червено-белите ” смъкнаха изоставането си до едно владеене при 83:81, а по-късно даже и излязоха напред в резултата за първи път от откриващата четвърт насам, откакто Георги Бързаков наниза четири безответни точки за 91:92 при оставащи 1:47 от постоянното време.

Веднага след коша, който донесе актив на ФитСпо, Стрийт Бенгърс отвърна с две поредни основни изяви - тройка на Даниел Запрянов и панер на Асен Попов, като по този метод Стрийт Бенгърс се приближи до успеха при 96:92. Иван Илчев върна една точка от наказателната линия за първенците, само че по-късно Илиян Варзоев постави точка на разногласието с един сполучлив изстрел от същата зона - краен резултат 97:93 в интерес на Стрийт Бенгърс.

Капитанът на спечелилите Асен Попов приключи с дабъл-дабъл от 26 точки и 14 битки. Кристиян Георгиев се отличи с 24 точки, 5 битки и 7 асистенции, Даниел Запрянов остана на една асистенция от трипъл-дабъл - 22 точки, 11 овладени топки и 9 завършващи подавания, до момента в който Илиян Варзоев се включи чудесно с 16 точки и 9 битки.

Георги Бързаков бе най-резултатен за ФитСпо с 41 точки, 5 битки и 5 асистенции. Иван Илчев осъществя още 20 точки плюс 14 битки, Стефан Караганев наниза 16 и добави 8 битки към сметката си, а Александър Иванов се разписа с 14 точки и 8 овладени топки.

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР