Фитнесите може и да са затворени, но движението за всеки

...
Фитнесите може и да са затворени, но движението за всеки
Коментари Харесай

Когато фитнесите са затворени: Съвети за активен и здравословен живот от Златка Димитрова

Фитнесите може и да са затворени, само че придвижването за всеки от нас не трябва да стопира! Особено в същото време е изключително значимо. Дори от Световната здравна организация предложиха да се движим повече във времена на пандемия. Въпросът е по какъв начин.

Отговорът и в този момент, както и през есента е явен - с домашни тренировки. Те са задоволително ефикасни за множеството от нас и сигурно за всички, които не се занимават професионално със спорт. 

Виж още: Ина Гаярдо е новата звезда на българската музика! Но кое е това красиво момиче?

На това мнение са и инфлуенсърската двойка - Златка Димитрова и Кирил Танев. Двамата са уверени - постоянно може да се тренира, щом има предпочитание. Условия вкъщи постоянно има, а до момента в който времено разрешава, може да се тренира и на открито. 

Пред " Събуди се " Златка и Кирил предложиха на всички, които не са упражнявали досега, само че пък имат желанието, да стартират с нещо леко, с малко повторения и последователно да усилват интензивността, повторенията и сериите. 

Виж още: Антония Петрова преборила Коронавирус! Заразила се от неспазващ ограниченията човек, който не носил маска

Според двамата незаменими помощници в домашния фитнес са ластиците и гиричките, които могат да са ефикасни във всяка подготовка. Ако пък не ви се влага в домашно съоръжение, може да се заемете и с извършения със лично тегло, каквито са клековете, лицевите опори и коремните преси. Но каквото и да вършиме, не се отхвърляйте, в случай че ви е станало мъчно! Прогресът не идва елементарно и никой не е почнал от доста повторения, доста тежести и дълги тренировки. 

Виж още: Когато Къванч Татлъту ти е брачен партньор: Каква е тайната на брака и по какъв начин се живее година в изолираност с него

А какво да вършим с храната? Много е просто - когато не се движим, горим по-малко калории, по тази причина и потребностите ни се по-малки. Но вместо да се затормозяване с калории и макроси, Кирил Танев даде доста потребен съвет. Просто да подминаваме хладилника и шкафа, когато не е време за хранене. По думите му най-добре е да се храним 4 пъти на ден - закуска, обяд, следобедно хранене и вечеря.

Изображение: iStock
https://www.instagram.com/kiril_tanev_fitness/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР