Фитнесът начин на живот ли е? Защо? Отговорът е да:

...
Фитнесът начин на живот ли е? Защо? Отговорът е да:
Коментари Харесай

Какво е lifestyle fitness?

Фитнесът метод на живот ли е? Защо? Отговорът е да: фитнесът може да се трансформира в метод на живот, тъй като индивидът, който тренира, получава позитивни, постоянни и безпроблемни изгоди от него по отношение на останалите занимания в живота.

Хората, които имат фитнес метод на живот, спортуват постоянно за наслаждение и персонално задоволство. Тренировката става неразделна част от цялостното им чувство за благоденствие. Движението се трансформира в занимание и постоянно ги свързва с общности със сходни мисли. Тези, които практикуват начин на живот фитнес, постоянно са по-внимателни към храненето, съня и грижата за себе си.

Как да извършите фитнеса част от живота си?

1. Обичайте тялото си

Превръщането на здравето и фитнеса в част от живота ви би трябвало да бъде освен това от вашия външен тип или тегло. Тренирайте, тъй като обичате тялото си, а не тъй като го ненавиждате!

2. Създайте гъвкава подготвителна стратегия

Когато фитнесът се трансформира в метод на живот, естествено е по-лесно да се вместите в натоварения график. Ключът е да създадете стратегия, която ви разрешава да се движите, когато и където е комфортно. Опитайте да употребявате разнообразни места и стилове. Например, пробвайте да вършиме HIIT вкъщи, когато нямате време. Или се присъединете към приятелите си за планинско колоездене през уикендите. Тренировки навън с повдигане на тежести във фитнеса, дълги бягания са единствено част от нещата, които може да практикувате.



3. Фокусирайте се върху чувството

Повечето хора стартират рутинна подготовка, тъй като имат цел, обвързвана с физиката или здравето. Така че за какво да продължите да упражнявате след реализиране на задачата?

За мнозина възприятието, че са във форма, е по-добро от физическите резултати. И възприятието, че сте във форма, може да насърчи други промени в метода на живот. След като станат по-уверени във фитнеса, доста хора стартират да упражняват с другари. Постепенно това се трансформира в рутина и в неизменима част от живота им.

4. Бъдете уверени

Воденето на фитнес метод на живот значи да вземете уроците, научени от вашите тренировки отвън фитнес залата. Физическата интензивност и здравословното хранене постоянно оказват въздействие върху други сфери на живота. Не става въпрос единствено за това по какъв начин изглеждате в огледалото; става въпрос за увереността, която придобивате на работното място и вашите взаимоотношения. Става дума за запалването на смелостта да споделяте хрумвания, да изказвате мнението си и да търсите премията. Изграждането на убеденост е една от най-хубавите аргументи да останете във форма!

5. Приемайте тялото си

Когато става въпрос за облик на тялото и фитнес, пробвайте се да оцените тялото си за невероятните неща, които може да направи. Раждането е по-впечатляващо за доста дами от всяко физическо достижение. След раждането доста майки си слагат цели за извършения, свързани с качеството им на живот, вместо да имат плочки на корема. Понякога е належащо извънредно физическо предизвикателство, с цел да осъзнаеш кое е в действителност значимо: да си мощен, здрав и благополучен с това, което си.

6. Определете вашето „ Защо “

Защо тренираш? Може ли тази причина да е по-емоционална или физическа? Например вашето „ за какво “ може да бъде: с цел да мога да виждам по какъв начин децата ми порастват. Опитайте с ново „ за какво “! Може да откриете, че тренировките ви естествено стават по-чести и приятни.

7. Бъдете неутрални към тялото

Физическата интензивност покачва ендорфините и дава чувство за достижение. Всяка подготовка е малко предизвикателство и дребен триумф. За мнозина постоянното образование основава убеденост в личните благоприятни условия. 

Тъй като телата ни са необикновено комплицирани, постоянните извършения може да не доведат до промени във физиката. Например, някои хора в никакъв случай няма да имат плочки, без значение какъв брой здрави са. Едно нещо, което тренировката предизвиква като метод на живот, е „ неутралността на тялото “. За мнозина телесната индиферентност е прочувствено по-постижима от телесната позитивност.



„ Лайфстайл извършения “ са нещо друго

„ Лайфстайл извършения “ е термин, употребен в психологичното здраве. Описва превръщането на ежедневните действия във благоприятни условия за извършения. Вярно е, че чистенето  на листата в градината е превъзходен метод да се раздвижите, само че начин на живот фитнесът включва действителни тренировки (независимо дали са във фитнеса, навън или у дома). За някои превръщането на ежедневните действия в занимания за изгаряне на калории води до пристрастяване към упражненията.

Пристрастяването към извършения е действително

За страдание, с упражненията може да се злоупотребява, както с всичко друго. „ Дозата прави отровата “, както се споделя. Фитнесът е метод на живот, когато добавя другите аспекти на уравновесеното създание. НЕ е метод на живот, когато тренировките станат завладяващи, поглъщащи и провокиращи безпокойствие.

Според изследване „ Редовната физическа интензивност играе решаваща роля в поддържането на здравето и предварителната защита на болесттите. Прекомерното упражнение обаче има капацитет да има неподходящи резултати както върху физическото, по този начин и върху психическото здраве. В свят, който популяризира „ да бъдеш във форма “, пристрастяването към упражненията е лицемерен див звяр. Обикновено стартира почтено, като търсене на по-добър външен вид/живот. Но когато упражненията стартират да имат преимущество пред всички други действия, те към този момент не са здравословни.

Прекомерното възприятие за виновност за пропускане на подготовка, отбягване на храна, тъй като може да повлияе на тренировката, неведнъж анулация на проекти за подготовка, прецизно поддържане на подготвителен график и обсесивно обмисляне на всички аспекти на упражненията са признаци на пристрастяване. Физическите признаци включват липса на сън, загуба на цикъл при дамите, непрекъсната отмалялост, „ мозъчна мъгла “ и непрекъснато възпалени мускули.

Фитнесът като метод на живот значи, че упражненията са приятна част от уравновесения седмичен график. Това е от значително значение, като грижа за себе си, отмора, време с обичаните хора, хранене, работа и други неща, които вършат живота ви прелестен.

Хората, които трансформират фитнеса в метод на живот, намират изобретателни способи да го вместят. Те носят ластици за извършения на футболните тренировки на децата си, с цел да могат да упражняват на детската площадка. Те влагат в домашни фитнес принадлежности, с цел да вършат подготовка по време на обедната си отмора. Те не се тормозят доста за времето или интензивността. Те се движат за приятност и мощ. И те са любопитни за пътуването. В последна сметка те почитат и правят оценка тялото си на всяка крачка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР