Фитнес индустрията е пълна с погрешна информация за това какво

...
Фитнес индустрията е пълна с погрешна информация за това какво
Коментари Харесай

Най-големите митове за отслабването и фитнеса

Фитнес промишлеността е цялостна с неправилна информация за това какво е належащо, с цел да бъдете в действителност здрави. На фона на пандемията, а и поради удобството на това да упражняваме вкъщи, в интернет от ден на ден се появяват домашни тренировки, виртуални фитнес класове и стратегии.

Но защото има толкоз доста спорни известия, може да е мъчно да разберете какви типове извършения ще бъдат потребни за вас и дали тъкмо те ще ви обезпечат мечтаните резултати. Затова на помощ идват няколко фитнес треньори и диетолози, които разрушават 10 мита за отслабването и тренировките, в които не би трябвало да вярвате, написа Tialoto.bg.

Ето кои са те:

1. Коремните преси са най-хубавото упражнение за стомах
Когато чуем думата „ преса “, множеството от нас се сещат за корема. Именно по тази причина коремните преси, които са ориентирани към коремните мускули, са толкоз известно упражнение.

Истината: Трябва ви повече от коремни преси за стягане на корема
„ Ще почувствате коремните си мускули най-стегнати, когато вършиме коремни преси, само че с цел да имате стегнат стомах, също по този начин би трябвало да упражнявате напречните коремни мускули, мускулите на таза, бедрата и долната част на гърба “, споделя треньорката Мейв Макуен пред InStyle.

Някои от обичаните ѝ извършения за стегнат стомах включват коремни преси в изправено състояние, мост и планк. Според нея, коремните преси към момента са едни от най-ефикасните извършения, в случай че бъдат изпълнявани вярно, само че въпреки всичко резултатът няма да пристигна единствено от тях.

2. Може да горите мазнини единствено в избрана част от тялото
Според треньорката Марги Клег, намаляването на мазнините в избрана част на тялото е най-големият мит, който може да съществува във фитнес промишлеността. Твърди се, че в случай че вършиме задоволително извършения за стомах, ще премахнете непотребната лой от тази зона, или пък в случай че се фокусирате върху вътрешността на бедрата, единствено те ще намалеят.

Истината: Не може да намалите единствено една част от тялото
„ Губим лой от разнообразни елементи на тялото с друга скорост и без значение какъв брой доста се опитваме, не можем да направляваме коя част от тялото ще отслабне първа “, безапелационна е Клег. Ако желаете да се фокусирате единствено върху една зона, треньорката предлага да започнете добре готова кардио и силова стратегия. Съсредоточете се върху извършения като клекове, напади и лицеви опори, които нападат дребни и огромни мускулни групи.

3. За по-бърз напредък, тренирайте всеки ден
Някои фитнес инфлуенсъри промотират мантрата „ без отмора “. Но специалистите споделят, че тренировката всеки ден може да ви навреди повече в сравнение с да ви помогне.

Истината: Трябва да почивате
Тялото ви се нуждае от 24 до 72 часа, с цел да се възвърне от подготовка и точно тогава напредъкът се случва. Според треньорката Емили Хътчинс, в случай че упражнявате през този интервал, имате по-голям късмет да се контузите и да спрете развиването си. „ Ако не си почивате и не се възстановявате вярно, тялото ви ще откаже “.

4. Дългите тренировки са ключът към задачата
Според Райли О'Донъл, този мит произлиза от поверието „ количество пред качество “. Той споделя, че хората считат, че множеството тренировки ще ги изстрелят към върха, само че това не е тъкмо по този начин.

Истината: Кратките тренировки също правят работа
С други думи, не би трябвало да прекарвате цялостен час в трениране всеки ден. „ Ако вършиме извършения в продължение на 30 минути, не се обвинявайте. Фокусирайте се върху качеството на тренировката и ще видите големи промени във физическото и здравословното си положение “, споделя той пред InStyle.

5. Има характерни тренировки за изваяно тяло
Много подготвителни стратегии дават обещание да се сдобиете с дълги, изваяни мускули. Това е постоянно срещано във фитнеса с ниско влияние, който включва пилатес, йога и други.

Истината: Генетиката дефинира мускулната ви форма
„ Всички сме разнообразни и това в действителност е прелестно нещо “, споделя Хелън Филан. Например, пилатесът е превъзходен за баланс, дългоденствие, надзор, убеденост и подвижност, само че не е наложително да трансформира тялото ви в изваяна статуя.

6. Тежестите ще ви трансфорат в Хълк
О'Донъл споделя, че това е един от най-старите легенди в историята. Точно както избрана подготовка няма да ви направи фитнес модели, в случай че генетиката ви не го разрешава, по този начин и тежестите няма да ви трансфорат в Хълк.

Истината: Големите мускули са доста сложни за реализиране
О'Донъл споделя, че приемането на фигурата на бодибилдър или професионален спортист е невероятно без интензивна и характерна подготовка и диета. „ Добавянето на по-големи тежести към тренировките ви ще донесе единствено изгоди, като поддържане на стегнати мускули с напредването на възрастта, увеличение на костната ви компактност, възстановяване на метаболизма и увеличение на увереността “, добавя той пред InStyle.

7. Отслабването е единствената причина, заради която би трябвало да упражнявате
Когато погледнете в посланията, които рекламните акции на фитнеси и подготвителни стратегии изпращат, много от тях приказват за намаляване, загуба на килограми и слаба фигура. „ Като общество ние не одобряваме по-големите тела за привлекателни поради доста расистки и сексистки аргументи “, споделя Филан. Тя добавя, че точно по тази причина тренировките от ден на ден се одобряват като средство за намаляване, а не за поддържане на здравословно положение.

Истината: Има доста повече аргументи за трениране
Като да вземем за пример по-добро физическо положение, по-добро психическо здраве, по-качествен сън и приятност. Също по този начин здравето е доста по-важно от външния тип. „ Може да имате най-изваяното тяло и най-хубавата диета и към момента да имате психологични проблеми, които да ви попречват от това да се чувствате добре “.

Още повече, че придвижването може да се употребява като инструмент за основаване на положителна сила. Филан споделя, че не би трябвало да одобряваме тренировките като наказване, а като нещо, което ще ни разреши да се усещаме по-добре.

8. Мускулът се трансформира в лой, когато не упражняваме
„ Един от най-големите легенди, който кара хората да не упражняват с тежести е, че мускулът ще се трансформира в лой, когато спрат с упражненията “, споделя Клег. Според нея, това идва от обстоятелството, че доста спортисти, които стопират дейната си кариера, трансформират физическата си форма.

Истината: Мускулите се смаляват, само че не се трансформират в лой
Мускулите порастват, когато упражнявате със силови извършения. Когато спрете, те се смаляват. Това е. Няма по какъв начин мускулите да се трансфорат в лой от чисто биологична позиция.

Една от аргументите, заради които митът продължава да се върти, е че съществуването на повече мускулна маса усилва метаболизма. Затова по-силните хора одобряват с храната повече калории, без да надебеляват. Когато мускулът се смали, калориите също би трябвало да се понижат. Ако един човек продължава да яде както преди, ще надебелее.

9. Интензивните тренировки постоянно са по-добри
HIIT тренировките станаха извънредно известни през последните години, което кара хората да се насочват към тях. Според Макуен, множеството от нас считат, че без изпотяване и отмалялост в края на сесията, няма да имат стремежи резултат.

Истината: HIIT са чудесни, само че и нискоинтензивните тренировки също са ефикасни
Въпреки че няма нищо неприятно в това да прекрачвате лимита си понякога, в случай че не вършиме упражненията вярно и не почивате задоволително, може да си навредите. Съветът на Макуен е да включите и нискоинтензивни тренировки в рутината си. Отделете си време, с цел да разберете механизма на тялото си и какво може да понесе то като натоварване.

10. Клековете и тичането са неприятни за колената
Много от нас имат проблеми с колената, изключително с напредването на възрастта. В опит да предотвратят травми, някои треньори и лекари предизвестяват клиентите си по отношение на интензивности като бягане и клекове. Често се приема, че тези две извършения са неприятни за колената на всички ни, само че това не е по този начин.

Истината: Няма неприятни извършения
Все отново има придвижвания, за които тялото не е квалифицирано. Хората постоянно получават болежка в колената, в случай че тичат прекомерно бързо или пък клякат погрешно или с прекалено много тежест. Но нито едно от тези извършения не е неприятно за тялото ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР