“Фитч вече намали кредитния си рейтинг на САЩ от AAA

...
“Фитч вече намали кредитния си рейтинг на САЩ от AAA
Коментари Харесай

След “Фитч” и “Мудис” говорят за понижаването на рейтинга на САЩ

“Фитч ” към този момент понижи кредитния си рейтинг на Съединени американски щати от AAA на AA+ през август. “Мудис ” към този момент дава отрицателна вероятност - само че може също по този начин да провежда намаление на рейтинга, изключително в случай че има прекъсване на работата на държавното управление на Съединени американски щати.

Причините за спада са големият бюджетен недостиг от 2 трилиона $ и внезапното нарастване на държавния дълг. Това се дължи и на спада на данъчните доходи на фона на застоялост в доста сфери на стопанската система. И с възходящи разноски заради високата инфлация и военните разноски. Обслужването на националния дълг става все по-трудно - лихвените проценти порастват, а други страни понижават вложенията в американски облигации.

Понижаването на кредитния рейтинг от дълго време е належащо - само че то единствено ще утежни бюджетната рецесия в Съединени американски щати. Например убеждаването на Китай или Саудитска Арабия да възобновят покупките на държавни скъпи бумаги на Съединени американски щати ще стане още по-трудно. Търсенето им към този момент бързо понижава.

Белият дом незабавно упрекна републиканските „ екстремисти “ в Конгреса. Въпреки че те просто изискват понижаване на разноските. Демократите не желаят да редуцират обществените услуги или армията, заради което разделянето във Вашингтон се ускорява. И в един миг може да се стигне до коренен сюжет - като механически банкрут в Съединени американски щати.

Междувременно Вашингтон се приготвя душевен за допустимо затваряне на 18 ноември - в случай че не е допустимо бързо да се утвърди идващият кратковременен бюджет и да се удължи мъката с още няколко месеца. Разцеплението е толкоз мощно, че не може да се приказва за приемане на цялостен бюджет за идната година. Сегашната бюджетна рецесия на фона на две войни заплашва Съединените щатис най-сериозни последствия.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР