Fitch Ratings повиши рейтинга на Катар до AA, неговия трети

...
Fitch Ratings повиши рейтинга на Катар до AA, неговия трети
Коментари Харесай

Fitch Ratings повиши рейтинга на Катар до третия най-висок рейтинг на фона на разширяването на газовата дейност

Fitch Ratings увеличи рейтинга на Катар до AA, неговия трети най-голям рейтинг, на фона на приходите, предстоящи от неговите разширени газови полета, заяви организацията.

Приходите от находищата на полутечен природен газ (LNG) на Катар ще подсигуряват, че страната ще регистрира бюджетни остатъци до 2030 година, сподели Fitch в известие в сряда, очертаващо обосновката на рейтинга.

Надвишаването от AA- „ отразява по-голямата убеденост на Fitch, че дългът по отношение на Брутният вътрешен продукт ще остане в сходство с или под медианата за съпоставяне „ AA “ след внезапен спад през последните години “, сподели организацията.

Fitch чака съотношението дълг/БВП на Катар да спадне до към 47 % от брутния вътрешен артикул (БВП) през 2024 година и 45 % през 2025 година, от пик от 85 % през 2020 година

Катар към този момент е една от най-богатите страни в света и може да се похвали с един от най-високите съотношения на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Добавеното нарастване на приходите ще подсигурява, че външният й баланс ще се за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР