Fitch Ratings намали дългосрочния кредитен рейтинг на Deutsche Bank AG

...
Fitch Ratings намали дългосрочния кредитен рейтинг на Deutsche Bank AG
Коментари Харесай

Fitch намали рейтинга на Deutsche Bank

Fitch Ratings понижи дълготрайния кредитен рейтинг на Deutsche Bank AG с едно равнище, предава Reuters. Четвъртата най-голяма банка по активи в Европа към момента се бори с следващата си стратегическа цялостна смяна.

Рейтингът на немската финансова институция бе понижен на BBB+ от A-, със постоянна вероятност. Причината за намаляването на рейтинга е, че Fitch не чакат Deutsche Bank AG скоро да реализира задачата си за облага.

" Не чакаме приходите да покажат знаци за възобновяване през тази година, а разноските по реструктурирането още повече ще вредят ", пишат анализатори от Fitch. През март S&P Global Inc. също намали рейтинга на банката до BBB+, акцентирайки промени в локалното законодателство, което цели да отбрани старшите кредитори. Оценката на Moody " s Investor Services от май 2016 година е Baa2.

Deutsche Bank записа най-слабото си показване за предходното тримесечие от три и половина години насам и предизвести, че приходите може да намалеят още до края на годината. Акциите й записаха спад от 6.7 % през годината и трансфораха банката във втората най-лоша за вложителите в показателя Stoxx 600, в който има 46 финансови институции./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР