Fitch понижи рейтинга на дълга на САЩ

...
Fitch Ratings понижи рейтинга на дълга на САЩ във вторник
Коментари Харесай

Fitch Ratings понижи рейтинга на дълга на САЩ във вторник от най-високия рейтинг AAA до AA+.

Понижаването на рейтинга идва, след като законодателите преговаряха до последната минута за сделката за тавана на дълга, рискувайки първия фалит на нацията.

Fitch посочи „очакваното фискално влошаване през следващите три години, високото и нарастващо бреме на общия държавен дълг и ерозията на управлението спрямо конкурентите с рейтинг „АА“ и „ААА“ през последните две десетилетия, което се проявява в повтарящ се дълг ограничаване на противопоставянето и решенията в последната минута“, обяснявайки понижаването му.

„Категорично не съм съгласна с решението на Fitch Ratings“, каза министърът на финансите Джанет Йелън в изявление във вторник. „Промяната от Fitch Ratings, обявена днес, е произволна и се основава на остарели данни.“

Последният път, когато дългът на САЩ беше понижен от друга голяма агенция за кредитен рейтинг, S&P, беше през 2011 г., когато преговорите за тавана на дълга по подобен начин достигнаха 11-ия час.

Този ход имаше огромно въздействие върху пазара, което доведе до рязък спад на фондовия пазар и повишаване на доходността на облигациите.

Пазарите във вторник не бяха обезпокоени от понижаването на рейтинга на Fitch в следборсовата търговия

Това е актуална история и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР