Фискалният резерв не е пипан и към 5 юни той

...
Фискалният резерв не е пипан и към 5 юни той
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не се страхувам от ревизия

Фискалният запас не е пипан и към 5 юни той е 10,2 милиарда лв. , регистрира някогашният длъжностен министър-председател Гълъб Донев в ефира на „ bTV “. По думите му налични са и 3,9 милиарда лв. на Сребърния фонд , и към 4 милиарда лв. европейски средства . Не са разблокирани и не са харчени пари, безапелационен е той.

Бившият министър председател разгласи, че не се опасява от проверка . Той акцентира, че, а са били освободени и това е станало след проявено от тях предпочитание . Според него това е естествена процедура. Донев посочи:

„ Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени от мен преди да пристигна постоянното държавно управление. За мен буди неразбиране фактът, че двете най-големи парламентарно показани обединения нямат фрагменти за втория ешалон на властта и оценят позитивно работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите. “

Гълъб Донев направи коментар и във връзка информацията, че в е „ раздало “ 4 милиарда лв. за пътни поправки през идващите 4 години:

„ Не знам по какъв начин сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората неистина ден, откакто служебното държавно управление съобщи властта. Няма никакви преведени пари на пътно-строителни компании. За първи път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези публични поръчки, те са стартирали в средата на февруари, в този момент са на заключителен стадий. Няма нито един подписан контракт и нито един преведен лев. Това го направихте, с цел да не се окаже постоянното държавно управление в обстановката, в която се оказахме ние – август встъпваме и няма нито един контракт за пътно поддържане, за пътни поправки, за зимното поддържане. “

Бившият длъжностен министър председател посочи, че през миналите 10 месеца няма нито един скандал , обвързван с корупция или сигнал за нещо нелегално против член на кабинета.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР