„Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там

...
„Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Фискалният резерв не е пипан, няма преведени пари на пътностроителни фирми

„ Фискалният запас към 5 юни е 10,2 милиарда лв.. Там са и парите 3,9 милиарда лв. на Сребърния фонд и към 4 милиарда лв. европейски средства. Не са разблокирани и не са харчени пари “.

Това съобщи в ефира на бТВ някогашният министър-председател Гълъб Донев.

Той акцентира, че служебното държавно управление не е пипал фискалния запас.

„ Не се опасяваме от проверка “, уточни Донев.

„ Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени от мен преди да пристигна постоянното държавно управление. За мен буди неразбиране фактът, че двете най-големи парламентарно показани обединения нямат фрагменти за втория ешалон на властта и оценят позитивно работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите. Това е естествената процедура “, добави някогашният министър председател.

Той разяснява и изказванията, че в последните дни на мандата на служебното държавно управление са раздадени 4 милиарда лева за ремонт на пътната мрежа през идните 4 години:

„ Не знам по какъв начин сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората неистина ден, откакто служебното държавно управление съобщи властта. Няма никакви преведени пари на пътно-строителни компании.
Всичко за Вашата сватба
За първи път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези публични поръчки, те са стартирали в средата на февруари, в този момент са на заключителен стадий. Няма нито един подписан контракт и нито един преведен лев. Това го направихте, с цел да не се окаже постоянното държавно управление в обстановката, в която се оказахме ние – август встъпваме и няма нито един контракт за пътно поддържане, за пътни поправки, за зимното поддържане “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg