„Фискалната политика в момента по никакъв начин не е устойчива,

...
„Фискалната политика в момента по никакъв начин не е устойчива,
Коментари Харесай

Икономист: Фискалната политика в момента по никакъв начин не е устойчива

„ Фискалната политика сега по никакъв метод не е устойчива, тя нарушава това, което повече от 25 година е било главен принцип след въвеждането на Валутния ръб. Трябва да се съблюдава фискална дисциплинираност, а за по-малко от две години тя беше нарушена, и това ще има трайни последствия. Ставката на Данък добавена стойност би трябвало да е идентична за всички “. Това съобщи икономистът Димитър Чобанов в ефира на Нова телевизия.

``При настоящите разноски парите се раздават на момента, похарчват се, и оттова нататък стопанската система към този момент няма никакви позитивни резултати. Напротив, резултатите могат да бъдат негативни в случай, че избрани групи разчитат значително на приходите си от Бюджета. А опитите за възвръщане на фискалната непоклатимост може да доведат до това някои заплащания да бъдат прекратени``, разясни икономистът.

„ Ако се случи нарастването на минималната работна заплата, това ще значи още по-голям недостиг и още по-голяма потребност от финансиране. МРЗ може да бъде увеличена, в случай че бъдат намерят разноски, които да бъдат съкратени “, добави още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР