Фискалната ни политика е благоразумна, заяви министърът на финансите Владислав

...
Фискалната ни политика е благоразумна, заяви министърът на финансите Владислав
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Бюджетът не е предизборен

Фискалната ни политика е благоразумна, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. Горанов взе присъединяване в днешното пленарно съвещание, където показа пред депутатите параметрите на Държавния бюджет за 2019 година, които те разискват на първо четене. „ Фискалната рамка за 2019 година прецизно отразява и следва заложените цели от програмата на държавното управление “, увери Горанов, оповестява Българска национална телевизия.

Още при започване на ревюто си той акцентира, че предстоящият стопански напредък за страната ни през идната година е 3,7%, а растежът на Брутния вътрешен артикул ще се форсира по линия на консумации и вложения, като номинално ще доближи 116 милиарда в края на 2019 година

За последните две години Брутният вътрешен продукт се покачва последователно, а изчисленията демонстрират, че до края на мандата на това държавно управление той може да доближи и даже надмине 130 милиарда лв..

„ Получихме доста рецензии, свързани с номиналния растеж на разноските, само че в действителност това е резултат от по-успешното българско общество, което създава повече. По-висока претовареност, а нарастването на заплатите усилва и потреблението. Бюджетът пораства и то при опазване на ниското данъчно облагане на хората и бизнеса. Според нашето схващане по този начин се обезпечават повече запаси за обществени услуги “, добави още финансовият министър.

„ Бюджетът не е избирателен “, сподели в края на изявлението си Владислав Горанов, само че добави, че подобен ще бъде направен за 2021, когато изтича конституционният мандат на актуалното държавно управление.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР