Фишинг атаките през е-поща вече са ежедневие и въпреки наличието

...
Фишинг атаките през е-поща вече са ежедневие и въпреки наличието
Коментари Харесай

Фишинг атака пак пробва да краде профили от ePay

Фишинг офанзивите през електронна поща към този момент са всекидневие и макар съществуването на филтри, някои „ писма “ съумяват да се промъкнат и невнимателни консуматори могат да се заразят, кликвайки върху сякаш законен линк.

Поредният опит е писмо, изпратено сякаш от системата на ePay.bg, което уведомява потребителя, че “техническите услуги на … правят планувано надстройване на софтуера. Искрено ви молим да посетите следната връзка, с цел да започнете процедурата за удостоверение на данните за клиентите. За да започнете, апелирам, кликнете върху връзката по-долу” като на мястото на точките би трябвало да стои името на ePay, което е прикачено като лого при започване на писмото.

 Така наподобява подправеното писмо, изпратено сякаш от ePay.bg

Така наподобява подправеното писмо, изпратено сякаш от ePay.bg

Освен очевидния проблем със смисловото нареждане на изреченията, адресът, от който се изпраща предизвестието е много чудноват със швейцарски домейн. По-умели хакери биха се пробвали да го маскират като идващо от админ на уеб страницата или отдел техническа поддръжка.

От ePay оповестиха, че са уведомили своя отдел „ сигурност на системата “, като са взети всички вероятни ограничения. „ Има известие в ePay.bg в раздел” Какво ново?”, също и в профила на всеки клиент има предизвестие. Всеки препратен имейл от клиент с фишинг се ревизира и изпраща до компанията, която хоства имейлите да блокират профила, от който излиза фишинга “, допълват от компанията.

От ePay изясняват, че тези електронни писма се изпращат на инцидентен принцип и не е наложително получателя да има профил в ePay.bg. От компанията припомнят, че не би трябвало да се отварят сходни линкове, които изискват въвеждане на потребителско име /парола за вход и/или данни за банкова карта. Ако въпреки всичко потребителят е въвел данните на банковата си карта, би трябвало неотложно да се свърже с картовия отдел на обслужващата банка и да я блокира.

От компанията за следващ път изясняват, че данните за вход в системата се вкарват единствено в предпазен HTTPS уебсайт, започващ с https://www.epay.bg. След зареждането в браузъра се появява зелен катанец, който дава информация за документа на уеб страницата, който „ наложително би трябвало да „ е публикуван на “/Issued To/ www.epay.bg. “

За отбрана на заплащанията в уеб страницата компанията от дълго време вкара редица спомагателни механизми за сигурност, в това число еднократна ключова дума dpass, която е годна 30 секунди. За задачата потребителят би трябвало да конфигурира на смарт телефона си мобилно приложение от вида на ePay.bg Mobile, налично за iOS и Android. Другата безвъзмездна услуга за отбрана е изпращане на краткотраен SMS код (безплатен за потребителя), който е годен 30 минути. Двете услуги обаче не работят по едно и също време, в един миг може да е дейна единствено една от двете. Включването на едната услуга изисква деактивиране на другата, изясняват от ePay.bg.

Клиентите на уеб страницата могат да защитят заплащанията си и посредством регистрация на личен дипломиран електронен автограф (КЕП) в профила си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР