Фишинг атаката под прикритието на големи български банки явно жъне

...
Фишинг атаката под прикритието на големи български банки явно жъне
Коментари Харесай

Нови кукички от името на банки

Фишинг офанзивата под прикритието на огромни български банки очевидно жъне триумф. Под опасност от блокиране на сметки би трябвало да предоставите на е-злосторниците данни за тях. Използвани са копия на истинските лога на банките, стилът е професионално-лаконичен.

За първи път у нас се прави такава желязно проведена фишинг офанзива, споделят специалисти. Мошениците, искащи да ни източат сметките, са поставили и копия от фирмените знаци на банките. Фишинг мейлите са близки по наличие, претендират, че са разпратени от името на разнообразни банкови институции. В известията попада линк, който приканва получателите да вкарват оторизационните си данни от сметки за електронно банкиране (потребителски имена и пароли) или от финансови платежни принадлежности (данни от дебитни и кредитни карти) под предлог, че се правят профилактични дейности от името на финансовите институции.

На прицел още веднъж са клиентите на Първа капиталова банка.

"Your account has missed some details "

Електронните мошеници общително предизвестяват, че банковите клиенти получават този мейл от съображения за сигурност. Те не се церемонят да опишат стъпките, които би трябвало да следвате, с цел да възвърнете сякаш изгубения достъп до сметката си.

"You have received this email for security reasons. We will ask you to confirm your information to access again to your account, please do the following steps:

Click the button below.
Enter email and password.
Enter your personal info.
Add or confirm a card.
Check your account information.

ПИБ постави на видно място - на първа страница на уеб страницата си предизвестие да не се ловите на тази поредна кукичка:

"Уважаеми клиенти на Fibank, бихме желали да Ви напомним, че Първа капиталова банка не изпраща към своите клиенти електронни известия (e-mail), с които да изисква от тях да вкарват персонална информация и данни на посочен интернет адрес ", написа в предизвестието. "Не предоставяйте Ваши персонални данни и информация, обвързвана с достъпа Ви до интернет банкирането, Вашата банкова сметка, данни от карта и други. Паролите за достъп са лични и е Ваше обвързване и отговорност да ги запазите известни само и единствено на Вас. "

Експертите от банката поучават също да не се подхващат дейности, в случай че се получи известие за изключителна смяна на метода за въвеждане на средствата за достъп и идентификация или бъде изтънчено даването на персонална информация.

Преди дни мрежата изплю и псевдосъобщение от Централна кооперативна банка.

"Това е автоматизирано известие от системата, с цел да ви уведомим, че сте удостоверили вашата информация. Вашият Акаунт е бил замразен краткотрайно, с цел да го отбрани. Вашата сметка ще продължи да бъде замразявана, до момента в който не бъде утвърдена и доказана ", предизвестяват интернет мошениците. И "заповядат: " кликнете тук, с цел да потвърдите ".

Не, никога не кликвайте там. Освен в случай че поради необузданото си любознание не желаете да влезете през дверите на пъкъла.

Хакерите включиха в играта на нерви и международната платежна система PaуPal. Съобщават ви, че имало проблем с верификацията на същинския собственик на сметката ви там и по тази причина "трябва да следвате избрани стъпки ".

"Dear Customer,Thank you for choosing PayPal. But we face a problem in the verification of the real owner of the account, And for that you must follow the following steps ".

Мощната фишинг офанзива от името на български банки принуди още два трезора да насочат предизвестия към клиентите си.

"Алианц Банк България " разполага с нужните персонални данни и с платежните принадлежности на своите клиенти и няма нужда да ги изисква или да ги събира чрез е-поща. Активирането или деактивирането на услуга в "Алианц Банк " може да бъде направена единствено в офис на банката, а за избрани услуги и в платформата за интернет банкиране.

Нашият съвет е да игнорирате сходни известия по електронната поща и да проверявате достоверността им посредством чиновник на банката в обслужващия ви банков офис.

"Банка ДСК " също предизвестява за нова phishing офанзива, обвързвана с името й:

"В случай че сте получили такова известие, молим да го изтриете, без да отваряте линка. Молим да бъдете внимателни и в случай че сте получили сходен имейл със подозрително наличие, да не отваряте линковете, които съдържа, и да не предоставяте никакви чувствителни персонални данни, като: потребителско име или ключова дума за ДСК Директ, имена върху картата, номер на карта, дата на годност, CVC код. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР