Фишинг атака, която касае разпространението на порнографски материали с деца,

...
Фишинг атака, която касае разпространението на порнографски материали с деца,
Коментари Харесай

Внимание! Това е поредната измама! Замесиха в нея високопоставени служители

Фишинг офанзива, която касае разпространяването на нецензурен материали с деца, беше открита в Бургас. За " Фокус " специалистът по киберсигурност Георги Балев изясни, че в нея са забъркани имената на високопоставени чиновници. Имейлът алармира за стартирано следствие за разпорстранение на неразрешено наличие с малолетни. 

" След получените от нашия киберполицай потоци от интерет данни против вас е осъществено закононарушение. Разполагаме с доказана информация, която потвърждава, че вашите интерет данни са били прикачени към нецензурен уеб сайтове с присъединяване на малолетни (…) Имайте поради, че в този случай рискувате сред 2 и 5 години затвор и санкция до 75 000 евро ", написа в писмото машинация, подписано мнимо от зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи.  

На пострадалия се оферират два избора - досието да бъде предадено на прокуратурата към съда на Версай, с цел да се пристъпи към неотложен арест, или въпросът да се позволи по взаимно единодушие, като се заплати сумата от 2 705 евро в границите на 24 часа. 

" В последните 10-15 години тази машинация е много постоянно срещано събитие. В множеството случаи сходни имейли се разпращат на хиляди хора, а получателят не е посочен поименно. Това значи, че известието е годно за всеки, който го е получил. Ако киберпрестъпниците имат и 1% триумф при тези случаи, те биха получили една огромна сума пари ", уточни Георги Балев. 

Според него фишинг измамите в интернет стават все по-разпространени и по-сложни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР