Фирмите вече ще трябва да отчитат материалните си запаси на

...
Фирмите вече ще трябва да отчитат материалните си запаси на
Коментари Харесай

Данъчните закони - какво ново?

Фирмите към този момент ще би трябвало да регистрират материалните си ресурси на всяко тримесечие. Това ще става посредством подаване на заявления пред Национална агенция за приходите. Мярката е част от плануваните промени в данъчните закони, които Министерство на финансите разгласи за публично разискване предходната седмица.

Очаквано не се плануват промени в данъчните ставки.

Освен това дребните предприятия, които са регистрирани освен в България, само че към този момент и на цялата територия на Европейски Съюз ще могат да се възползват от специфични режими за регистрация по Данък добавена стойност. Те към този момент няма да са длъжни да таксуват с Данък добавена стойност доставките на артикули и услуги, осъществени в страни членки на Европейски Съюз, в които не са данъчно открити. Това ще важи при положение, че годишният им оборот не надвишава законовия предел на Данък добавена стойност в съответната страна, както и в случай че оборотът им в Европейски Съюз е не повече от 100 000 евро.

Предвижда се още при бракоразвод данъчното облекчение за дете в размер на 600 лева годишно да се употребява от родителя, на който са били предоставени правата за развъждане. Ако въпросният родител няма задоволително приходи, другият също ще може също да се възползва от настоящите облекчения.

Друга законодателна концепция е към този момент да не се издава касова записка за продуктите, които купуваме посредством автоматите на самообслужване. Същевременно сумата ще се изписва на екрана на машината, посредством която маркираме стоката. Тази смяна няма да важи при обмяна на валута.

Идеите на Министерство на финансите включват също по този начин и по-ясно прецизиране на течностите за електронни цигари, съдържащи или не никотин.

Предложенията за промени обгръщат 4 закона - Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ), Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС) и Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Общественото разискване ще продължи 1 месец и ще завърши на 18 октомври.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР