Фирмите в САЩ бяха предупредени да се пазят от севернокорейски

...
Коментари Харесай

ФБР: внимавайте да не наемете севернокорейски хакери


Фирмите в Съединени американски щати бяха предизвестени да се пазят от севернокорейски претенденти за ИТ позиции (снимка: CC0 Public Domain)

Няколко американски министерства и локалното Федерално бюро за следствие предизвестиха бизнеса да внимава да не наеме по нехайство ИТ личен състав от Северна Корея. Службите обявиха, че „ мошеници на свободна процедура “ се възползват от опциите за отдалечена работа, с цел да скрият същинската си идентичност и да печелят пари за Пхенян.

В рекомендацията, издадена от държавните и финансовите служби и ФБР, се споделя, че напъните на в този момент са ориентирани към заобикаляне на глобите на Съединени американски щати и Организация на обединените нации и привличане на пари за стратегиите за нуклеарни оръжия и балистични ракети на Северна Корея. Длъжностните лица предизвестиха, че фирмите, които наемат такива служащи и им заплащат, може да претърпят „ правни последствия “.

„ Има хиляди ИТ служащи от КНДР, както изпратени в чужбина, по този начин и ситуирани в КНДР, генериращи доходи, които се превеждат на държавното управление на Северна Корея. Тези ИТ служащи се възползват от съществуващите условия за характерни умения, като и мобилни приложения, с цел да получат трудови контракти на свободна процедура от клиенти по целия свят, в това число в Северна Америка, Европа и Източна Азия “, споделят от ФБР.

Според анонса, севернокорейските секрети държавни сътрудници се преструват, че са от Южна Корея, Япония или други азиатски страни. Препоръката загатва за редица „ червени лампички “, които би трябвало да „ светнат “ при общуването с претенденти за ИТ позиции от Северна Корея. Това може да включва отвод от присъединяване във, както и претенции за приемане на заплащанията във тип на виртуална валута.
още по темата
Според американски чиновници, севернокорейските хакери се намират най-вече в Китай и Русия, като по-малък брой работят от Африка и Югоизточна Азия.

Наемането на севернокорейци „ сложи доста опасности, вариращи от кражба на интелектуална благосъстоятелност, данни и средства до репутационни вреди и правни последствия, в това число наказания както от страна на Съединени американски щати, по този начин и от органите на Организация на обединените нации “, се споделя в отчета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР