Фирмите разполагат с 2 дни да си платят авансовите вноски.

...
Фирмите разполагат с 2 дни да си платят авансовите вноски.
Коментари Харесай

Фирмите разполагат с 2 дни да си платят авансовите вноски

Фирмите разполагат с 2 дни да си платят предплатените вноски. На 1 декември изтича срокът за заплащане на месечната предплатена вноска за декември и предплатената вноска за трето тримесечие на 2021 година За това предизвестяват от Националната организация по приходите (НАП).

Срокът важи за компаниите и физическите лица, извършващи активност като търговци по смисъла на Търговския закон, в това число едноличните търговци и записаните аграрни стопани, избрали да се таксуват с налог върху годишната данъчна основа.

При заплащане след законоустановения период се дължат лихви до датата на внасянето на предплатената вноска, само че не по-късно от 31 декември на настоящата година.

Авансовите вноски, избрани по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане се внасят в републиканския бюджет.

Фирмите, чиито чисти доходи от продажби за 2019 година надвишават 300 000 лева, са длъжни да вършат предплатени вноски за корпоративен налог. Те са месечни и тримесечни и се дефинират на база на прогнозната данъчна облага за настоящата година. Месечни вноски се вършат при чисти доходи от продажби за годината преди миналата над 3 000 000 лева, а тримесечни – при чисти доходи от продажби за годината преди миналата от 300 000,01 лева до 3 000 000 лева в това число.

Повече информация за заплащането на корпоративен налог можете да намерите на уеб страницата на Национална агенция за приходите и на телефона на Информационния център: 0700 18 700 /на цена, съгласно цената на съответния оператор/.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР