Фирмите няма да дължат ДДС за продажбата на стока или

...
Фирмите няма да дължат ДДС за продажбата на стока или
Коментари Харесай

Подготвят промени в Закона за ДДС

Фирмите няма да дължат Данък добавена стойност за продажбата на стока или услуга, в случай че клиентът не заплати. Това плануват промени в Закона за Данък добавена стойност, които бяха пуснати за публично разискване от Министерството на финансите (МФ). В момента законът дава опция дължимият Данък добавена стойност да бъде поправен, в случай че се промени цената на договорката, само че постоянно в практиката клиентът не заплаща, а продавачът би трябвало да внесе налог, тъй като е доставил стока или услуга.
Проектът на МФ планува, че " доставчикът може да поправя данъчната основа и начисления налог по осъществена доставка на артикули или услуги на територията на страната при положение на цялостно или отчасти неплащане, в случай че вземането му е дефинитивно несъбираемо или са налице доказателства за евентуалната му несъбираемост ". " Вземането се смята за дефинитивно несъбираемо в случаите, когато: 1. е погасено по отминалост и са налице доказателства за несполучливо извършено изпълнително производство; 2. длъжникът е разгласен в несъстоятелност; 3. длъжникът е премахнат след завършило произвеждане по разпродажба ".
Същевременно е посочено, че " несъбираемостта на вземането се смята за евентуална, когато вземането не е било изпълнено или погасено по различен метод в продължение на 730 дни и са налице доказателства, че длъжникът не разполага с активи, против които да бъде ориентирано насилственото осъществяване ".>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР