Фирмите и гражданите имат броени дни, в които могат да

...
Фирмите и гражданите имат броени дни, в които могат да
Коментари Харесай

Последен шанс за коригиране на данъчните делкарации пред Приходната агенция

Фирмите и жителите имат броени дни, в които могат да подадат коригиращи заявления за дължимите от тях налози, подсетиха от Националната организация за приходите. До 30 септември те имат опция еднократно да поправят данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на жителите и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите лица.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че най-късно до 30 септември.

Над 1,1 млн. жители и компании са подали годишните си данъчни заявления в Национална агенция за приходите, като повече от 3000 от формулярите са за корекции в заявените данни. Гражданите могат да създадат корекции в интервала след 30 април до 30 септември.

За компаниите, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да заплащат данъци като компании, срокът стартира след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР