Фирми за извършване на дейности по инфраструктурата на Граф Игнатиево

...
Фирми за извършване на дейности по инфраструктурата на Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Инфраструктурата за F-16 на Граф Игнатиево дадена на фирми без опит

" Фирми за осъществяване на действия по инфраструктурата на " Граф Игнатиево " за F-16 са били селектирани без ясни критерии ". Това съобщи на брифинг в четвъртък служебният боен министър Георги Панайотов.

„ Намерихме докладни мемоари, които съдържат текст: „ Ние се срещнахме с еди-коя си компания и взехме решение да ви предложим да сключите контракт с нея "... Без аргументи и причини. Не можахме да разберем за какво стойностите на плановете са тъкмо такива “, твърди министърът.

Той изясни пред " Нова телевизия ", че 44 контракта са подписани без супервайзер за съгласуваност на плановете.

Според план-графика за осъществяване на договорите за „ Граф Игнатиево “ би трябвало да се правят строителни работи. Това обаче се случвало единствено по три от контрактите, а останалите били на абстрактен план, сподели още Панайотов.

По думите му " някой е решил, че разноските по " Граф Игнатиево " ще бъдат поети от НАТО, без да са провеждани договаряния ".

" Извършваме дейности по намирането на 53 млн. лева за създаване на авиобаза " Граф Игнатиево ". Кашата ще докара до закъснение на дейностите с 6 до 8 месеца ", съобщи още министърът.

Той съобщи още, че обезлесяването на декар в „ Граф Игнатиево “ е коствало 2500 лева, а в „ Чешнегирово “ - 220 лева

Панайотов заяви още, че военното ведомство разполага с над 1000 парцела с отпаднала нужда. Няма визия за стопанисването и ръководството им. Годишните разноски за тях били 23 млн. лева

Военният министър даде информация и за други нарушавания. Извършено било предплатено разплащане за публични поръчки по всички контракти на Главна дирекция " Инфраструктура на защитата ".

95% от всички публични поръчки в министерството са предоставени без осъществяване на търг. Те са на обща стойност 160 млн. лева. Само 680 000 лева са заделени за компании, определени с конкурс.

Заради откритите нередности са признати нови правила за ръководство на цикъла за публичните поръчки. Въведено е наложително изискване, при непосредствено възлагане, да се прави авансово изследване на вероятни реализатори. Прогнозната стойност пък наложително да се дефинира длъжностно лице със съответните пълномощия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР