Фирми в близост до ДПС са получили над 500 млн.

...
Фирми в близост до ДПС са получили над 500 млн.
Коментари Харесай

Иванов: Фирми в близост до ДПС са получили над 500 млн. лв. от Българската банка за развитие


Фирми наоколо до Движение за права и свободи са получили над 500 млн. лева от Българската банка за развиване.  Това разгласи през днешния ден водачът на „ Демократична България “ Христо Иванов във Facebook.

Иванов посочи, че общата сума е изчислена на база изявления от журналистически следствия, „ написа Дневник “.

Иванов напомни, че ББР употребява обществен запас, като има за цел да финансира дребни и междинни предприятия, новаторски бизнеси и експортно насочено произвеждане

Най-големите кредитополучатели обаче не дават отговор на тези условия,  като свързани с Пеевски компании са получили заеми да 250 млн. лева  Такива са компании на Румен Гайтански-Вълка, който съгласно кредитното портфолио на банката е взел 150 млн. лева, а свързани с Георги Гергов компании са взели 125 млн. лева  Според изследването на " Демократична България " заеми са отпуснати при 3-4 пъти по-ниски лихви от тези за естествените кредитополучатели. От " Демократична България " желаят ББР да мине на отчетност към Народното събрание и да стане транспарантна банка.  Настоява се също да се върне анулираната възбрана за финансиране на разположение, свързани с партии, както и да се вкарат ограничавания на размера на заемите. Христо Иванов сподели още, че следва да бъде изпратени писмо до ръководителя на Европейската централна банка, в което ще се упорства тя да включи ББР измежду банките, които се следят непосредствено.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР